Bolji trgovac i od Mamića: Porto doveo Moutinha i Rodrigueza za 18, a Monacu ih prodao za 70 milijuna eura!

Screenshot: A Bola

JORGE PINTO DA COSTA, čovjek je čija fotografija garant stoji u uredu na stolu Zdravka Mamića, odmah pored one njegove znamenite, u odori ZNG-a.

Jer predsjednik Porta poslovni je Mamićev "otac", čovjek koji je do savršenstva doveo načelo "Kupi jeftino/povoljno - prodaj basnoslovno", a najnoviji biznis, kojim se potvrdio kao možda najjači pregovarač u Europi, prodaja je dva sjajna igrača Monacu.

Super deal, u režiji Super agenta

Playmaker Porta i portugalske reprezentacije Joao Moutinho, te kolumbijsko lijevo krilo James Rodriguez, zvan "Novi Cristiano Ronaldo", odlaze u Monte Carlo, u paketu teškom 70 milijuna eura.

Nakon što su jučer u pratnji Jorgea Mendesa (agenta koji zastupa Mourinha, Ronalda, Falcaa) odletjeli u Monte Carlo, kako bi obavili liječničke preglede, što je uspješno završeno, očekuje se da danas potpišu za dojučerašnjeg francuskog drugoligaša, čija vrata čuva Danijel Subašić.

Portu zarada od preko 50 milijuna

Joao Moutinho (26), koji je Dinamu zabio u drugoj utakmici skupine Lige prvaka ove sezone, doveden je u ljeto 2010. iz Sportinga za 11 milijuna eura. James Rodriguez (21), kojeg su također zapamtili Dinamovi braniči, u isto je vrijeme stigao iz argentinskog Banfielda za 7 milijuna.

Pinto da Costa ih je, kao i svoje prethodne akvizicije, vezao ne samo ugovorima, nego visokim odštetnim klauzulama (Falcao je mogao ići za 45 milijuna), koja za Moutinha iznosi 40, a za Rodrigueza 45 milijuna eura. Monaco je dakle dobio popust "na količinu".

Nove igračke ruskog "kralja gnjojiva"

Dmitrij Ribolovljev, ruski "kralj gnjojiva", prema Forbesu težak preko 9 milijardi dolara, nakon plaćanja razvoda supruzi, kupovanja najskupljih floridskih i njujorških nekretnina kćerima i doniranja milijuna ruskoj pravoslavnoj crkvi, poželio je imati i nogomotni klub, koji je kupio na Azurnoj obali, predmetu želja svih ruskih oligarha.

Kompany, Lopez, Valdes...

Želju si je ispunio prije godinu i pol i sada kreće u kompulzivni šoping. Prije početka prijelaznog roka istresao je 70 milijuna za Portov dvojac, ali tu naravno ne namjerava stati.

Vincent Kompany, Lisandro Lopez, Victor Valdes, Diego Lopez, sljedeće su mu želje, a Le Championnat tako postaje pista na kojoj se utrkuju dva milijardera: PSG-ov katarski Al-Khelaifi i Monacov ruski Ribolovljev.

"Sportski segment" potpuno nebitan, koga briga što iz svjetskog velikana, odlaze u dojučerašnjeg drugoligaša bez navijača

Naravno, ovdje je još radikalnije nego u slučaju PSG-a, te ranije Chelseaja i Manchester Cityja, na djelu kupovanje, a ne stvaranje nogometnih uspjeha i ugleda, jer Portov dvojac iz kluba koji je trostruki uzastopni prvak zemlje i redovan sudionik nokaut-faze Lige prvaka, odlazi u dojučerašnjeg drugoligaša i klub bez navijača.

 

Pročitajte više