Borba za Zlatnu kopačku: Ronaldo pet golova ispred Messija, Kramarić u TOP 5 europskih golgetera

Grafika: Index

ANDREJ KRAMARIĆ u četvrtom nastupu za Leicester postigao je svoj prvi pogodak u Premierligi. Zabio je Arsenalu i postao prvi nogometaš Leicestera koji se upisao u strijelce na Emiratesu.
 
Kramariću je to prvi prvenstveni gol u novom klubu, a već 22. u ovoj sezoni budući da je 21 pogodak zabio u prvoj polusezoni HNL-a kao član Rijeke.
 
U borbi za Zlatnu kopačku, nagradu za najboljeg strijelca europskih liga, Kramarić ima 33,5 bodova. U HNL-u, koji nosi koeficijent 1,5, skupio je 31,5 bodova, a za jedan gol u Premierligi dobio je dva boda.
 
Ronaldo deset bodova ispred Messija
 
Cristiano Ronaldo, koji je prošle sezone podijelio nagradu s Luisom Suarezom, vodeći je i ove sezone. Nogometaš Reala skupio je 56 bodova, deset više od prvog pratitelja i najvećeg rivala Lionela Messija iz Barcelone. 
 

 
Na trećem mjestu nalazi se Jevgenij Kabajev, ruski napadač koji je za estonski Kalev postigao 36 golova. Međutim, estonska liga ima koeficijent 1,0, pa Kabajev, koji je u međuvremenu otišao u Jakartu, ima 36 bodova.
 
Neymar, Martinez i Aguero iza Kramarića
 
Ispred Kramarića ugurao se još samo Diego Costa, koji je za Chelsea postigao 17 golova, te ima pola boda više od 23-godišnjeg hrvatskog napadača.
 
Neymar, Jackson Martinez i Sergio Aguero postigli su po 16 pogodaka, te imaju 32 boda u borbi za Zlatnu kopačku i nalaze se odmah iza hrvatskog reprezentativca.
 
 

 

Pročitajte više