Borilački spektakl za pamćenje u Splitu: Bilić brani titulu, vraća se Mario Preskar!

ORGANIZATORI još uvijek nisu sigurni za točan datum, no 5. ili 6. listopada u Splitu ćemo gledati najveći boksački i općenito borilački spektakl u dugo vremena. Domaća zvijezda, najbolji hrvatski boksački profesionalac i aktualni europski prvak prema WBO ljestvici, Ante “Baraba” Bilić će braniti svoj pojas prvaka protiv Ganca Issaha Koje. S obzirom da je Koja aktualni WBO prvak Afrike, dvoboj će za ulog imati i interkontinentalni naslov prema istoj boksačkoj organizaciji.

Kako saznajemo iz organizacije priredbe, odnosno iz KBK-a Ameno, dvoboj Bilića i Koje je izričita želja predsjednika WBO federacije Francisca Varcarcela, a nazvan je WBO Elimination. Razlog je zapravo logičan; Bilić je trenutačno treći boksač svijeta po WBO ljestvici i novo slavlje protiv tako uglednog borca kao što je Koja bi ga gurnulo na samo čelo divizije i postao bi i silužbeno izazivač za titulu svjetskog prvaka.

Osim uigrane ekipe iz KBK Amena, za organizaciju se brine i promotor Erol Ceylan pa je cijeli spektakl nazvan “Evil i Ameno Fight Night”.

Bit će to ujedno i večer u kojoj se vraća nekoć najbolji hrvatski boksački profesionalac – Mario Preskar. Nakon velikih problema u do tada uspješnoj karijeri i pauze koja se pokazala samo kao privremena, Preskar je odlučio preseliti u nižu kategoriju pa ćemo ga u Splitu gledati u konkurenciji do 91 kg. Za sada se ne zna tko će biti Preskarov protivnik, no zna se da će na Ameno Fight Nigtu nastupiti i imena kao što su Nuri Seferi (Alabanski Tyson i aktualni WBO prvak Europe do 91 kn), Cagri Ermis, Theophilus Tetteha i Gokalp Oezekler.

Od organizatora saznajemo da će priredba sadržavati tri K-1 dvoboja između hrvatskih i nizozemskih kickboksača, a jedan od njih bi trebao biti i za pojas svjetskog prvaka u kategoriji do 81 kilograma. Uskoro bi trebalo biti poznato više detalja o cjelovitom fight cardu.

Vrijedno je naglasiti da se Ante Bilić odlučio odreći dijela zarade od prodanih ulaznica te će sredstva donirati dječjem odjelu KBC-a Firule iz Splita. Za sada nema potvrde, no čitav boksački spektakl bi trebala prenositi jedna od nacionalnih TV kuća.

Pročitajte više