Bošković i Burić na udaru HVS-a: "Ili ostajete u reprezentaciji, ili više ne računamo na vas!"

HRVATSKI vaterpolski savez na vrlo oštar način reagirao je na najavu dvojice reprezentativaca Mihe Bokovića i Damir Burića da namjeravaju odmoriti od igranja za reprezentaciju. Stručno povjerenstvo HVS-a poslalo im je jasno upozorenje - 'ili ćete igrati ili na vas više ne računamo'...

"Morali smo zaštititi kult reprezentacije. Ovime smo poslali poruku njima dvojici, ali i svim ostalima da se samovolja neće tolerirati", rekao je u razgovoru za Media servis predsjednik stručnog povjerenstva Perica Bukić.

"Mi ne možemo dopustiti da to postane pravilo ponašanja, da tko god se od igrača zaželi mjesec ili dva ljetnog odmora da jednostavno kaže 'Evo ja ovo ljetno preskačem, ja ne bih igrao'. Ova odluka je ne samo zbog Burića i Boškovića, nego i zbog svih ostalih. Hrvatskom vaterpolskom savezu ni u kom slučaju to ne može biti cilj, a mi ne smijemo dopustiti gotovo jednu anarhiju u kojoj će se svatko ponašati kako to zamisli", rekao je Bukić.

"Svi su podržali odluku HVS-a"

Bukić je zadovoljan što su ovo priopćenje HVS-a podržali svi članovi Stručnog povjerenstva (Rudić, Bebić, Kržić, Roje, Lozica te Bukić kao predsjednik), ali i tri naša najveća kluba - Jug, Mladost i Primorje.

"Obzirom da se to prvi put sad dogodilo, jer do sad nismo imali takav slučaj u mandatu koje vodi ovaj Upravni odbor, naravno da smo mi sada morali donijeti nekakvu odluku. Ono što mene na neki način ohrabruje da je ovo stav Stručnog povjerenstva, ljudi koji su velika imena hrvatskog vaterpola, ali i Juga, Mladosti i Primorja koji su nositelji kvalitete hrvatskog klupskog vaterpola. I oni su stali iza odluke Stručnog povjerenstva", izjavio je Bukić.


U Hrvatskom vaterpolskom savezu su, tvrdi Bukić, dobro promislili prije nego li su se odlučili na ovako oštro priopćenje.

"Pravila ponašanja moraju postojati ako hoćemo ozbiljan rezultat. Mene osobno čudi da sad, napokon kada imamo reprezentaciju koja u ciklusu do OI u Rio de Janeiru se na svakom natjecanju može boriti za zlatnu medalju, dva stožerna igrača koji su među najboljima na svijetu tek tako donesu odluku nekoliko mjeseci unaprijed da na njih godinu-dvije ne računamo. Mi naravno da sa svoje strane kao Savez moramo reagirati i donijeli smo preporuku da igrač, koji se ne odazove pripremama reprezentacije iz opravdanog razloga, da se na njega u principu ne računa. Ostavljamo sebi mogućnost da procijenimo hoće li nam neki igrač trebati ili neće, ali primarno je poslati poruku da ne postoji odmor od reprezentacije. Oni mogu jednostavno prestati igrati za reprezentaciju, mi u tom slučaju znamo kako ići dalje i pokušati s nekom obnovljenom momčadi napraviti ono što želimo", rekao je Bukić.

Da je Rudić ostao izbornik...

Dobro upućeni izvori iz vaterpola tvrde da bi se Bošković i Burić teško odlučili na 'odmor' da je na mjestu izbornika ostao 'strogi' Ratko Rudić.


"Oni su ovim otkazali i Ratku Rudiću. Rudić je sportski direktor svih reprezentacija, odnosno HVS-a i upravo u razgovoru s njim sam došao do zaključka da je nužno dati priopćenje, izraziti stav. Hrvatski uspjeh i projekt HVS-a je sada Rudićev više nego što je bio do sada", pojasnio je Bukić.

Dopredsjednik HVS-a je ipak izrazio nadu da će se Bošković i Burić predomisliti te da će na Svjetskom prvenstvu u Barceloni 2013. predvoditi Barakude u borbi za novo odličje.

"Moramo napraviti sve da se ne izgubi kult reprezentacije koji se često spominje i koji nije lako postići. Vrata Boškoviću i Buriću nisu zatvorena sve u svibnju ili lipnju sljedeće godine kada počinju pripreme za SP u Barceloni. Ovo je njima jasna poruka - ako ostanu pri svom stavu, na njih se u principu neće računati, ali ja se nadam da će oni razmisliti još jednom o svojoj odluci i da će biti u sastavu za Barceloni. Ja se nadam razumnoj odluci i da ćemo u Barceloni još jednom slaviti veliki uspjeh hrvatskog vaterp0la", zaključio je Bukić.

Bošković: Kiselo ću se nasmijati i reći - nemam komentara

Miho Bošković i Damir Burić ostali su neugodno iznenađeni oštrim upozorenjem Hrvatskog vaterpolskog saveza da im se neće tolerirati "odmor" od reprezentacije.

"Ne znam, mogu se samo kiselo nasmijati i reći nemam komentara. Stvarno, nemam komentara", rekao je Media servisu igrač Juga Miho Bošković.

Pročitajte više