Brajković novi trener Zagreba, Simon brani momčad: "Uprava je birala ekipu, nisu igrači krivi"

ONO ŠTO se očekivalo posljednjih dana, nakon teškog poraza Zagreba od Splita u svojoj dvorani, dobilo je i službenu potvrdu. Vladimir Androić je smijenjen s pozicije glavnog trenera, a momčad još uvijek aktualnih prvaka preuzeo je Dražen Brajković.

"Uprava kluba nakon lošijih igara i poraza na utakmicama završnih kola regionalne ABA lige te na početku Lige za prvaka košarkaškog prvenstva Hrvatske donijela odluku o raskidu suradnje s dosadašnjim trenerom prve momčadi KK Zagreb gospodinom Vladimirom Androićem. Nakon niza konzultacija klupski čelnici su procijenili kako je stiglo vrijeme za košarkaši rastanak s trenerom Androićem, te mu ovim putem svi djelatnici, suradnici i igrači žele sve najbolje u daljnjoj karijeri.

Novi trener prve momčadi KK Zagreb i nasljednik Vladimira Androića od danas je Dražen Brajković. Članovi Upravnog odbora kluba u suradnji sa sportskim direktorom Hrvojem Ciketićem analizirali su stanje u i oko seniorskog sastava KK Zagreba te odlučili novim trenerom imenovati Dražena Brajkovića. 

Brajković je bivši izbornik kadetske reprezentacije Hrvatske, koja je osvojila zlato na EP-u 2010. godine, te bivši izbornik seniorske reprezentacije Gruzije i trener nekoliko hrvatskih klubova uz zapažene uspjehe i nadasve kvalitetan rad s mladim igračima", stoji u priopćenju kluba.
 
U subotu Mravi igraju na gostovanju kod Svjetlosti u Slavonskom brodu. Predsjednik kluba Davor Jelavić najavio je i veće, drastičnije promjene u Trnskom. Momčad koja je prošle sezone osvojila naslov prvaka Hrvatske, a ove sezone prvi put u povijesti igrala i Euroligu mogla bi ostati bez seniorskih igrača. Loša atmosfera i neisplata plaća dovela je do nezadovoljstva dijela igrača, a Jelavić im je, prenosi Košarka.hr, odgovorio najavom raspuštanja prve momčadi te kako će u preostalim utakmicama igrati s juniorima. 

Simon: Ostajem do kraja sezone, još možemo na Final Four

Jelaviću je odgovorio kapetan Kruno Simon u razgovoru za Media servis:


"Ne slažem se. Oni su birali ekipu i potpisivali ugovore tako da mislim da ta izjava nikako ne stoji. Nije u redu prema nama. Taj poraz protiv Splita nije bio ugodan, najteže je nama igračima. Mislim da to nema smisla komentirati. Moramo napraviti sve da se dignemo i borimo za četvrto mjesto koje vodi u ABA ligu."

"Naši su ciljevi prije početka sezone bili najviši. Ali kako sada stvari stoje, sumnjam da se možemo boriti za prvenstvo. Zadovoljili bismo se sa ulaskom u play-off, da budemo među četiri ekipe kako bi klub mogao nastaviti kontinuitet igranja regionalne lige", iskreno će Simon.

Kapetan je u nekoliko navrata bio na rubu odlaska, Unicaja je bila uporna, no Simon će dres kluba iz Trnskog ipak nositi do kraja sezone...

"Ostajem do kraja sezone. Iako su se pojavili napisi da mi je žao što sam ostao, tvrdim da to nije istina. Dok sam tu, borit ću se za klub i nadam se da ćemo u mojoj posljednoj sezoni barem izboriti ABA ligu", zaključio je najbolji igrač utopljenika iz Trnskog.

Pročitajte više