Branko Karačić novi trener Viteza: "Cilj je ostanak u Premijer ligi"

Foto: Screenshot

HRVATSKI nogometni stručnjak Branko Karačić preuzeo je vođenje Nogometnog kluba Vitez iz toga grada u BiH s ambicijom uprave da ovaj klub nakon tri uzastopna poraza na početku prvenstva ostane u Premijer ligi koja će se na kraju sezone smanjiti za četiri kluba.


"Vjerujem da ćemo već od sljedećeg kola početi skupljati bodove jer u svakoj utakmici, ne samo Vitez, već i mnogi drugi klubovi, morat će ulaziti u velike rizike. Nadam se da ćemo uz maksimalan trud svih ljudi u Vitezu doći do zajedničkog cilja, a to je ostanak u Premijer ligi", rekao je Karačić koji je u Vitez stigao nakon kraćeg boravka na klupi bahreinskog kluba Riffa.

Karačić je pojasnio kako je svjestan teške situacije s Vitezom jer će šest nogometnih momčadi ispasti na kraju sezone, te će se dvije ekipe priključiti elitnome natjecanju iz nižeg ranga natjecanja. Premijer liga BiH će se smanjiti za četiri kluba od početka sljedeće sezone, pa će umjesto dosadašnjih 16, od sezone 2016/17. brojati 12 klubova.

"Da ne vjerujem da ćemo ostati u ligi, sigurno se ne bih prihvatio ovog posla", istaknuo je hrvatski nogometni strateg.

Branko Karačić je imao bogatu igračku i trenersku karijeru. Igrao je za Osijek, Hajduk, Cercle Brugge, Gent, Linz, a kao trener s klupe je vodio momčadi Zagreba, Marsonije, Osijeka, Slaven Belupa, Cibalije, Šibenika, Širokog Brijega i Zrinjskog s kojim je osvojio titulu prvaka BiH 2014. godine.

Pročitajte više