Brazil plače za Neymarom, tuguju sportaši od Bolta do Messija

Foto:Getty Images

TREBALO je to biti "njegovo" Svjetsko prvenstvo. Cijeli Brazil je najveće nade u osvajanje naslova svjetskog prvaka na domaćem terenu polagao u Neymara, koji je sinoć tragično završio svoj nastup u četvrtfinalu ozlijedivši kralježnicu.

Iz natjecanja ga je izbacio nasrtaj Kolumbijca Zunige koji mu je oštetio kralježak te će se oporavljati i do nekoliko tjedana.

Navijači su se spontano počeli okupljati ispred bolnice u Fortalezi odmah nakon utakmice Brazila i Kolumbije.

Poruke podrške stižu jutros Neymaru iz cijelog svijeta. Osim svih njegovih suigrača, navijača pa i predsjednice Brazila Dilme Rousseff, nesretnog Brazilca pozdravili su i legendarni igrači poput Pelea i Bebeta te brojni drugi nogometaši poput Marija Balotellija, Fabija Cannavara... Pozdravljaju ga i reprezentativci Njemačke, koja čeka Brazil u polufinalu, Mesut Özil i Lukas Podolski.

Iako su mnogi očekivali okršaj suigrača iz Barcelone, najvećih zvijezda Brazila i Argentine, u finalu SP-a Neymara sigurno neće biti, a Lionela Messija također je pogodila vijest o ozljedi.

"Prijatelju, nadam se da ćeš se brzo oporaviti", napisao je Messi na Facebooku.

Vratar Brazila Julio Cesar poručio je: "Velika tuga. Svi znaju koliko je želio zasjati na terenu i dati sve za veselje Brazilaca. Jako smo tužni, teško je naći riječi. Ne mogu vjerovati da neće igrati u utorak".

Oglasili su se i drugi sportaši. Atletska legenda Usain Bolt napisao je: "Tužne vijesti, oporavi se brzo".

NBA zvijezda LeBron James: "Žao mi je što čujem vijesti o Neymaru. Kakav igrač! Brzo se oporavi!".

Pročitajte više