Brbić: Utakmica se mogla i trebala odigrati!

Foto: Duje Klarić / Cropix

"UTAKMICA se mogla i trebala odigrati", poručio je predsjednik Hajduka Marin Brbić dan nakon odgode derbija Hajduka i Dinama.

> Odgovor s Maksimira: Više je krivaca za odgodu derbija, ali ne i Dinamo!

Odgoda najvećeg derbija hrvatskog nogometa i danas je glavna tema u 'sportskom' Splitu. Iako su se jučer predstavnici obje momčadi, zajedno sa sucem utakmice Ivanom Bebekom, složili oko odgode, predsjednik 'Bijelih' Marin Brbić danas je ponudio drugačiju priču.

"Jako nam je žao što se ovo jučer dogodilo. Mislim da se uz malo više truda i sluha utakmica mogla odigrati. Naravno, ne u 18 sati, jer je u tom trenutku teren zaista bio nepodoban za igru, ali mogli smo igrati u 19 ili 20 sati." Brbić nije želio direktno optužiti Dinamo za odgodu utakmice.

Kako su Lokomotiva i Split mogli igrati na desetak centimetara snijega?

"Ne bih rekao da su potencirali ali nisu pokazali dovoljno volje da se unatoč svemu utakmica odigra. Mogli smo odigrati utakmicu, unatoč propisima prema kojima u roku od 45 minuta treba odlučiti. Propisi su tu da bi se eventualno promijenili, ukoliko se svi sudionici slože, a nikome to ne bi naškodilo. Vrlo rijetko se u ovoj našoj ligi okupi 25 tisuća ljudi na utakmici. Vidjeli smo utakmicu između Lokomotive i Splita u Maksimiru, odigrana je unatoč lošim uvjetima. Tvrdim da se i ova utakmica mogla, ali i trebala odigrati."

Podsjetimo, u petak su Lokomotiva i Split u Maksimiru, te Zagreb i Zadar u Kranjčevićevoj, odigrali dvije utakmice na rubu regularnosti, na terenima koji su cijelo drugo poluvrijeme bili prekriveni s desetak centimetara snijega koji je padao svih 90 minuta.

"Hajduk si ne može priuštiti drenažu na terenu"

Financijska kriza koja trese splitskog velikana osjetila se tako i u derbiju.

"Znamo za problem s terenom, drenaža je loša, nije mijenjana dugo godina. Hajduk je, nažalost, u takvoj situaciji da si to ne može priuštiti. Stanje naše mehanizacije nije dobro, nemamo sredstava za bušenje terena, nemamo ništa", tužnim će glasom Brbić, koji uvjerava kako će svim navijačima koji neće biti u mogućnosti doći na utakmicu u srijedu, vratiti novac za kartu.

"Mi ćemo obeštetiti sve one koji neće doći na utakmicu. Spremni smo vratiti novac, ponuditi u zamjenu ulaznice za polufinale i eventualno finale Kupa. Moći će dobiti vaučer koji će moći iskoristiti za jednu, a ja se nadam dvije utakmice, a svi koji žele novac, vratit ćemo im novac".

Pročitajte više