Brbić: Vučević se povukao pod prijetnjama batinama, pomozite Hajduku da izvuče sezonu!

Foto: hajduk.hr

PREDSJEDNIK HAJDUKA predstavljajući Harija Vukasa, još jednog u nizu povratnika na klupu Bilih ove sezone, govorio je o teškoj situaciji u kojoj se nalazi klub:

"Kada je riječ o Hajduku, ovih dana u medijima vlada histerija. Spominju se riječi raspad, kaos i slično, no navikli smo na to. Zaboravlja se 2012. kada je klub bio pred stečajem, kada smo na Kupresu igrali u markerima i išli u Nyon po licencu za igranje. Istina je da smo u rezultatskoj krizi, da nas rezultat ne ljubi, ali izgledan je ulazak u Europu, što je naš prvi i osnovni cilj. Ne bježim od odgovornosti, moj mandat je na raspologanju u svakom  trenutku, za dva mjeseca slijede izbori, bilo bi neodgovorno sada se povući i ostaviti klub u vakumu."

Iz onoga što je u nastavku rekao, čini se kako novinari ipak nisu daleko od istine kada govore o trenutnom stanju oko kluba:

"Stanje je teško, turbulentno, pritisak je ogroman. Verbalne prijetnje ljudima u klubu, u kojima se spominje i obitelj, to je nedopustivo u 21. stoljeću. Jedan čovjek radi odgovorno, a mora otići jer se boji da bi ga netko mogao prebiti. Prijetilo se i igračima, iza kojih moramo stati, jer se bore, ali bilo je nesreće."

"Jedan čovjek" koji je otišao zbog prijetnji je Goran Vučević?

"Vučević je otišao zbog prijetnji koje su mu upućivane, a radio je dobro, odgovorno, formirao drugu momčad, skautsku službu i suradnju s fakultetima. On je i dalje sportski direktor i uzeo je odmor do ponedjeljka, ali ne znam je li prijetnje prijavio policiji."



Priča se da su igrači u strahu od napada navijača prijavili ozljede iako su zdravi, kako ne bi igrali i tako dodatno navlačili njihov bijes?

"To su samo priče. Oni su profesionalci, ako je netko ozlijeđen liječnik će ustanoviti."

Hari Vukas je peti čovjek na klupi u ovoj sezoni, istina on se vraća po drugi put, ali to sve izgleda neozbiljno, ružno?

"Ružno zvuči i ispada kao da mi mijenjamo trenere kao krpe, što to nije istina. Nikoga nismo smijenili, niti mu dali otkaz. Pa Igor Tudor je bio 22 mjeseca trener,  što je mislim najdulje otkako je neovisne Hrvatske, a problemi su nastali kada je on sam otišao. Sa Poklepovićem smo se dogovorili jer je i šjor Špaco vidio da nema rezultata, a Vučević se povukao pod pritiskom prijetnji."

Tko će voditi momčad iduće sezone?

"Ne bih o imenima. Ova turbulentna situacija poremetila nas je. Imali smo ozbiljnih ideja, ali sada je najvažnije plasirati se u Europu."

Hajdukov predsjednik u ovom teškom trenutko pozvao je na opću mobilizaciju navijača:

"Molim navijače, medije, sve kojima je Hajduk u srcu, da svi skupa izvučemo sezonu. Split je u finalu Kupa, ali je realno lošiji od Dinama, a mi smo pet bodova smo od trećeg mjesta. Nemamo izbora, ja moram pripremati sezonu kao da ću ostati ovdje 100 godina. Nema alternative."

Pročitajte više