Britanci nakon 77 godina imaju pobjednika Wimbledona: Murray pregazio Đokovića!

Foto: Getty images

ANDY MURRAY osvojio je Wimbledon. U finalu je s 3:0 (6:4, 7:5, 6:4) s terena pomeo Novaka Đokovića.

Britanci su 77 godina čekali na domaćeg pobjednika Wimbledona, još od legendarnog Freda Perryja. Murray je svoju prvu priliku za titulu propustio porazom od Rogera Federera u prošlogodišnjem finalu. Drugu priliku je odlučio ne prokockati.

Već u prvom gemu pokazao je Đokoviću, pobjedniku iz 2011. godine, tko će biti novi gazda All England Cluba. Stigao je do tri vezane break-lopte, ali je Đoković sve tri spasio. Već u sljedećem servis gemu Srbina Murray je ponovno došao do tri break-lopte i ponovno ih je propustio. Ali ne i četvrtu!

Međutim, samo što je napravio break, Murray je nizom pogrešaka poklonio svoj servis suparniku, pa se meč vratio na početak. Prvi set je odlučen u sedmom gemu. Murray je vrhunskim potezima bez izgubljenog poena uzeo servis Đokoviću, a zatim sigurno odservirao za osvajanje seta.


Đokoviću većim dijelom meča nije bilo jasno što se događa

Drugi set, druga priča. Đoković je puno više prijetio Murrayevom servisu, te je rezultat toga break u četvrtom gemu. Imao je Đoković 4:1, ali se tada Murray, na krilima publike, probudio, te vratio do 4:4. Britanac je u 11. gemu iskoristio poklon Đokovića, uzeo mu servis, a zatim bez izgubljenog poena poveo 2:0 u setovima.

Maestralnu igru s kraja drugog seta Murray je prenio i u treći. Odmah je napravio break, a zatim ga potvrdio bez izgubljenog poena. U trećem gemu je mogao do još jednog breaka, ali se Đoković izvukao, a zatim i preokrenuo na 4:2. Međutim, Murray se još jednom vratio. Iskoristio je katastrofalne servise Srbina i napravio dva vezana breaka, te došao u poziciju da servira za Wimbledon, za ostvarenje svojih snova.

Jedva. Riječ je koja opisuje igru Murraya u posljednjem gemu meča. Imao je 40-0, tri vezane meč-lopte, ali je propustio sve tri. Zatim je spasio tri break-lopte, a onda iskoristio svoju četvrtu meč-loptu za Wimbledon, svoj drugi Grand Slam u karijeri.

Pročitajte više