Brkati Kralj branika za 200 milijuna funti kupio Fulham od umornog Al Fayeda

Foto: Guliver Image/Getty Images

SHAHID KHAN, 62-godišnji biznismen s američkim državljanstvom i pakistanskom domovinom, do danas je bio vlasnik "samo" jednog sportskog kluba, floridske momčadi američkog nogometa Jacksonville Jaguars.

Poduzetnik koji je stvorio tvrtku za proizvodnju auto-dijelova i koji se hvali kako gotovo dvije trećine američkih kamiona i sportskih automobila koristi njegove nehrđajuće branike, za iznos koji se procjenjuje na oko 200 milijuna funti, kupio je nogometni klub Fulham od 84-godišnjeg Mohameda Al Fayeda.

Egipćanin, koji je u čast novom vlasniku, na njegovom predstavljanju nosio umjetne brkove, odlazi iz kluba nakon 16 godina, u kojima je Fulham od niželigaša pretvorio u stabilnog premierligaša, koji je prije tri godine dogurao i do finala Europa lige.

Khan je ovom akvizicijom postao šesti američki vlasnik kluba u prvoj engleskoj ligi, ali ne namjerava stati s londonskim sportskim aktivnostima: Već od ove jeseni njegovi "Jaguari" igrat će po jednu domaću utakmicu NFL-a na Wembleyu.

"Fulham je savršen klub za mene u kojem imam toliko toga za naučiti i dati ću mu potpunu podršku kao bi bio uspješan." poručio je novi vlasnik kluba koji je prošlu sezonu završio na 12. mjestu.

 

Pročitajte više