Budućnost hrvatske košarke u finalu Eura: "Šarić je najbolji igrač ove generacije"

HRVATSKI košarkaši do 18 godina od 19 i 15 igraju finale Europskog prvenstva protiv domaćina Litve.

Polufinale s Rusijom bila je prva drama. U jednom trenutku protivnik je imao i 19 koševa prednosti. Tada je izbornik Jakša Vulić naredio presing po cijelom terenu što je rezultiralo preokretom i pobjedom 61:57.

"I onda smo u zadnjoj četvrtini ušli u egal utakmicu i to prelomili i tako osigurali ulazak u finale i najmanje srebrnu medalju, ali za zlato ćemo se još potući", rekao je izbornik Vulić, koji dodaje kako se s reprezentacijom Litve jako dobro poznaju.

"U pripremnom periodu smo tu na njihovom terenu odigrali dvije utakmice, jednu smo dobili, a jednu izgubili. Neće tu biti velikih iznenađenja, mislim da je s psihološke strane puno veći pritisak na domaćinu i ako mi budemo pravi i ako ćemo reagirati na dobar način, možemo ih još više uvesti u probleme. Očekujem da će presuditi nekakvi detalji i možda individualna inspiracija igrača", kaže Vulić.

Izbornik smatra da je finale utakmica u kojoj može odlučiti i najmanji detalj.

"Očekujem da će naši ključni igrači, Dario Šarić, pa Brzoja, a možda i Mavra i Mustapić imati jedan dobar dan i da ćemo se na kraju veseliti zlatu", poručuje hrvatski izbornik.

Dario Šarić ponovno je najbolji igrač na na prvenstvu. Svi treneri protiv njega postavljaju posebne čuvare.

"Nesumnjivo je da je Dario uvjerljivo najbolji igrač u ovoj generaciji u Europi. To je igrač kakav je dugo nedostajao i seniorskoj hrvatskoj reprezentaciji i mislim da smo u njemu, za jedan dugi niz godina dobili kvalitetu. To je igrač koji može igrati na poziciji četvorke i sa te pozicije biti glavni kreator igre. Znači, dobar u pasu i prodoru, može igrati leđima košu i ja bih rekao, od vremena Kukoča nismo imali igrača na poziciji četvorke te kvalitete. Ovdje se sve obrane dosta baziraju na njemu i pritišću ga i često ga udvajaju i sada je na nama da takve protivničke obrane iskoristimo i da drugi igrači malo preuzmu odgovornost u takvim situacijama i onda neće biti problema niti u ovoj finalnoj utakmici", zaključuje Vulić.

Pročitajte više