Čačić: Otvaranje s Realom prošle sezone sve je prevarilo, neće nam se to ponoviti



DINAMO u utorak otvara vrata najcjenjenijem klupskog nogometnom natjecanju svijeta. Uvod u maksimirski spektakl s Portom napravio je trener Modrih Ante Čačić.

> Ovako će se Porto suprotstaviti Dinamu

> Premijera u europskim natjecanjima: Dvoboj Dinamo - Porto sudi novajlija Daniele Orsato

> Portova legenda prisjeća se gola na Maksimiru : "Dinamo je tada bio važno ime, danas je drugačije"

> Sletjela momčad Porta: Igrači oduševljeni vremenskim uvjetima

"Čeka nas vrlo respektabilan protivnik, momčad koja je godinama u vrhu. Teško je reći s kojom će postavom Porto krenuti, ali mislim da im Hulk neće previše nedostajati. Njihovi su svi igrači kvalitetni i nema sumnje da nas čeka težak posao", rekao je Čačić.

"Koji je naš ovosezonski cilj? Da budemo mnogo bolji nego protekle godine. Siguran sam da imamo dovoljno aduta za to. Iza nas je godina u kojoj smo mnogo naučili, najveći dio igrača je ostao, a nismo izgubili još od Lyona prošle godine".

Čačić je na klupi Dinama naslijedio Krunu Jurčića koji je prošle sezone ostvario rekordan najlošiji rezultat u povijesti Lige prvaka. 
 
"Prošle je godine utakmica s Realom sve prevarila. Počeli smo previše optimistično ulaziti u susrete, očekivanja su porasla i završilo je najlošijim rezultatom u Ligi prvaka. No, to nam olakšava ove godine", rekao je Dinamov trener i dodao:

 
"Skupina je možda i jača nego lani, ali ne želimo biti samo sudionici, želimo se boriti za prezimljavanje u Europi. Ova momčad će teško prodati bodove, pogotovo na domaćem terenu. Ne odričemo se želje da budemo bolji nego lani, da osvojimo i koju premiju".
 
Za Portugalce ima spreman sastav:
 
"Svi igrači su na raspolaganju osim Tomečaka. Imam nedoumice oko početnog sastava, ali znam kako ćemo igrati. Vjerujem da ćemo imati i pomoć naših navijača". 
 
Tonel, kao bivši igrač Sportinga, najbolje zna kolika je snaga Porta.
 
"Očekujem tešku utakmicu, ali bit će teško i Portu. Gotovo tri tjedna nismo igrali zbog reprezentativne pauze, nakon koje se teško vratiti. Ali očekujem dobru atmosferu i dobru utakmicu", rekao je Tonel.

Pročitajte više