Čarolija Kupa: Povratnik u 4. ligu zaustavio veliki Manchester i zaradio godišnji proračun

Foto: Guliver Image/Getty Images

CAMBRIDGE UNITED, 12-plasirana momčad League Two, četvrtog razreda engleskog nogometa, herojskom predstavom na svom terenu u 4. kolu FA Kupa protiv Manchester Uniteda (0:0), koji je natjecanje osvojio 11 puta, izborila je uzvrat na Old Traffordu i zaradila 1.5 milijun funti.

Cambridge je prije samo tri godine bio praktično pred gašenjem i ovaj podvig ostvario je "novi" klub, koji se nakon devet godina potucanja po zonskim ligama, vratio u četvrtu.

Klub koji je od Uniteda udaljen 76 ligaških mjesta i čiji najskuplji igrač zarađuje 1500 funti tjedno, dok Falcao sam mjesečno dobije koliko svi igrači Cambridgea godišnje, zaustavio je Manchester.

Početna postava Cambridgea ne košta ništa, ona Uniteda 180 milijuna funti. Godišnji proračun Manchestera je 433 milijuna funti, Cambridgea 1.5 milijuna.

Abbey stadium prima oko 8 tisuća ljudi, Old Trafford gotovo deset puta više, ali nema sumnje da će na reprizi u Manchesteru biti duplo više navijača Cambridgea nego što ih stane na domaći stadion, koji je bio pun, dok su oni koji nisu mogli ući, do vrha napunili sve pubove u gradu i tamo na BBC-u gledali  dečke iz susjedstva kako se bore s Van Persiem, Di Marijom i Falcaom.


Bila je to doista "lavovska borba", u kojoj se Cambridge odlično držao s obzirom na nepremostivu razliku u kvaliteti i klasi, uostalom, Van Gaalova momčad tek je u drugom poluvremenu stvorila dvije prilike. Oba puta sjajnim obranama istaknuo se golman domaćina Chris Dunn, koji je skinuo sigurne golove Di Marije i Falcaa.

United je bio bez Rooneya i Mate, ali u od početka su igrale ili naknadno ušle sve ostale njegove zvijezde, ali domaćin je bio dostojan suparnik, posebno u prvom dijelu, prije nego što se ispuhao u borbi s profesionalcima.

Van Gaalove preskupe zvijezde ponovile su lošu igru iz prethodnog dvoboja s niželigašem u Kupu. I dok su Yeovil usprkos tome pobijedili iz prvog pokušaja, protiv Cambridgea će im trebati repriza na Old Traffordu.

Pročitajte više