Cedevita ostaje bez najboljeg igrača: Gelabale odlazi po isteku četveromjesečnog ugovora

Foto: Nenad Dugi / Cropix

MICKAELA GELABALEA krajem kolovoza Cedevita je dovela kao privremenu zamjenu za ozlijeđenog Marka Tomasa, ali francuska "trojka" se u kratko vrijeme prometnula u najboljeg igrača jedinog hrvatskog euroligaša.

Međutim, poštapalica "svemu lijepom brzo dođe kraj" dobija novo značenje u slučaju boravka francuskog reprezentativca u Zagrebu, jer Gelabale je na Maljkovićevo iznistiranje došao praktički na posudbu, krajem kolovoza potpisao je na tri i pol mjeseca, što znači da mu ugovor ističe ovog vikenda, 15. prosinca.

Iako je došao kao zamjena, Gelabale se prometnuo u najboljeg ugračla Cedevite uz Braceya Wrighta. Njegova statistika u ABA Ligi (10.4 koševa, 5.4 skokova i 1 asistencija) te posebno u Euroligi (14.3 koševa, 5.4 skokova, 1.4 asista), govori kako je bio jedna od rijetkih svijetlih točaka sezone u koju je Cedevita krenula s velikim ambicijama i još većim budžetom, ali koja za sada sluti na debakl.

Cedevita je naravno željela produljiti suradnju s Francuzom, ali on se već sprema u Perasovićevu Valenciju, pa bi mu utakmica kod Caje Laborala trebala biti zadnja u Cedevitinom dresu. Kako nema šanse da ostane do kraja sezone ili dulje, u Tedescijevom klubu se nadaju barem mini-produljenju njegovog boravka, točnije do Badnjaka i utakmica regionalne lige protiv Širokog, Radničkog i Budućnosti. 

Pročitajte više