Cedevita spremna za finale protiv Maccabija: "Mi smo najbolja momčad u regiji"

FANTASTIČNA predstava i rušenje petogodišnje vladavine Partizana nisu izazvali kod igrača Cedevite preveliko uzbuđenje i euforiju. Posao je obavljen, režim beogradskog kluba u ABA ligi je prekinut, a momčad Dražen Anzulovića već u ponedjeljak traži novi skalp. Cedevita za naslov igra protiv domaćina Maccabija, kojeg će bodriti oko 10 tisuća vatrenih navijača, međutim Zula tvrdi kako bi to mogla biti velika prednost za njegovu momčad:

"Oni igraju kod kuće i imaju strašan pritisak jer moraju pobijediti. Budite sigurni da ćemo iskoristiti svaku priliku koju dobijemo", rekao je Anzulović, koji se osvrnuo na jučerašnje polufinale protiv Partizana:

"Jučer smo pokazali disciplinu u igri i timski rad. To nas je dovelo do toga da prelomimo utakmicu u četvrtoj četvrtini i to nam je put za sutra. Sretni smo zbog plasmana u finale, a naša je obaveza da odigramo taj meč na nivou kakvo finalna utakmica traži", zaključio je trener Cedevite.

Vukušić: Može se reći da smo regionalni prvaci

Cedevita je ove sezone jedina momčad koja je, uz Maccabi, zadržala konstantu u formi. Drugo mjesto u ABA ligi držali su do posljednjeg kola koje je odlučivalo o putnicima na Final Four, a kako Maccabi baš i ne spada u ekipu regionalnih momčadi, može se reći da je Cedevita zaslužila neslužbenu titulu najbolje momčadi u regiji:

"Bili smo konstantni u regionalnoj ligi cijelo vrijeme, i zasluženo smo bili drugi. Jučer smo ponovno zasluženo pobijedili protiv Partizana i treba čestitati igračima i stručnom stožeru na poslu koji je odrađen ove sezone. Eto, može se reći da smo ove godine najbolji u regiji", smatra Vukušić, koji se ne plaši atmosfere u Nokia Areni:


"Ma, lijepo je igrati pred punom dvoranom, bez obzira tko što viče. Ionako ih ne razumijemo", nasmijano će Vukušić.

Warren: U finalu svesti pogreške na minimum i onda imamo šanse

Maccabi je dva puta ove sezone bio bolji od Cedevite, ali ohrabrujuća je vijest kako su se Izraelci namučili da bi došli do pobjede:

"Igramo protiv Maccabija koji je sjajan tim. Imali smo u obje utakmice šanse, ali smo izgubili zbog pogrešaka. U ponedjeljak moramo svesti greške na minimum i onda ćemo imati šansu pobijediti", tvrdi Chris Warren.

Jedina hrvatska momčad koja ima iskustva s Maccabijem u finalu regionalne lige je Zadar, koji je u Ljubljani 2003. potukao Izraelce i osigurao naslov prvaka. Isti priliku u ponedjeljak ima Cedevita, koja nije bez šansi:

"Borit ćemo se od početka do kraja kako bi ušli u nekakvu neizvjesnu završnicu, a onda je sve moguće. Ovo finale je velika nagrada za sve što smo napravili u ABA ligi ove godine", zaključio je Vukušić.

Pročitajte više