Cedevita u Višnjiku traži osvetu za jedini poraz u Ligi za prvaka: "Želimo na vrhu ostati do kraja"

Foto: Goran Mehkek / Cropix

ZADAR je jedini uspio poraziti Cedevitu u prvom dijelu Lige za prvaka, u produžetku u Domu sportova. Priliku za osvetu igrači Jakše Vulića imaju u utorak kada gostuju u Višnjiku.

"To je i motiv više mojim igračima za uzvraćanje nakon tog poraza kao i činjenica da bi pobjedom preuzeli kontrolu na ljestvici. Imali bi u tom slučaju dobru poziciju u odnosu na naše glavne konkurente i Zadar i Cibonu u borbi za osvajanje prvog mjesta uoči doigravanja", rekao je Vulić uoči puta na Jadran. Cedevita je u prošlom kolu nanijela Ciboni prvi poraz i preuzela vrh ljestvice.

"Zadar je izgubio posljednju prvenstvenu utakmicu od Jollyja u Višnjiku pa očekujemo da će se i dodatno mobilizirati pred susret s nama, ali držim da je kvaliteta na našoj strani i ako odigramo na razini na kojoj smo bili u posljednjim nastupima da imamo šansu za pobjedu."

U prvom kolu u Domu sportova Cedevita je nastupala bez Šuputa, Ilievskog, Mašića i Tomasa.

"Dosta nam je problema radio Travis pa ćemo se dodatno fokusirati na njega, kao i na njihov napadački skok. Pripazit ćemo se i Kaštropila iako je propustio neke utakmice a protiv Jollyja samo 8 minuta bio na parketu, očekujem da će igrati. Naravno tu je i Delaš koji je u mnogim susretima bio njihov match winner i koji preuzima odgovornost i loptu u ruke kada se utakmica lomi. U prvom susretu bili smo bez prave četvorke što je Travis dobro koristio. Sada su tu i Mašić i Šuput a on je u odnosu na Buvu i Sutona dosta brži i tu su stvarali prednost. Povratkom sada oporavljenih igrača, pa Tomasa nakon kazne situacija je bitno drugačija iako Zadar ima prednost domaćeg terena. Mislim da je naša kvaliteta i iskustvo garancija da su nam šanse u najmanju ruku podjednake i u Zadar idemo pružiti dobru partiju i probati osvojiti bodove."

Predrag Šuput briljirao je u prošlom kolu protiv Cibone dok je susret sa Zadrom u prvom kolu promatrao s tribina.

"Neka bude kao i u ABA ligi, repriza, oni nas u Zagrebu, a mi njih u Zadru. Sigurno da u Zadar idemo dobiti, da nastavimo ovu seriju a i dužnici su nam iz prvog kola. Kad smo već uspjeli doći na prvo mjesto želimo na njemu i ostati do kraja. Travis se pokazao kao odličan igrač a nek on napravi svoje a da mi pobjedimo. Jače ćemo ga stisnuti a morat će se potrošiti i u obrani pa ćemo vidjeti. Neka se i on što više umori na utakmici. Kažem, nadamo se pobjedi, a mi ćemo učiniti sve da tako i bude." 

Liga za prvaka:

Cedevita        6-1    +135
Cibona          6-1    +60
Zadar            5-2    +72
Jolly               4-3    +3
Split               3-4    -33
Kvarner         3-4    -49
Zagreb          1-6    -73
Alkar              0-7    -115

Pročitajte više