Cedevitin "lički Grobar" otkrio zašto je Maljković otišao: "Kriva je politika!"

Foto: Nenad Dugi / Cropix

CEDEVITINO iskusno ljetno pojačanje Predrag Šuput u razgovoru za srpski portal Mozzartsport progovorio je o tajanstvenom odlasku Božidara Maljkovića s klupe zagrebačkog kluba.

Bivši igrač Partizana i Hemofarma rodom je iz Like, a iako je njegov otac bio "zvezdaš", priznaje, jedan je od rijetkih ličkih Grobara.

Nakon razgovora o ratnim vremenima i životu Srba povratnika u Hrvatskoj Šuput je rekao par riječi o aktualnoj sezoni. Cedevita je u lovu na Final Four regionalne lige, a debitantsku sezonu u Euroligi završili su s dvije pobjede.

"Nismo prošli zajedno pripreme, imali smo četvoricu igrača pod ugovorom, stranci su došli kasnije. Imali smo problema i s ozljedom Marka Tomasa, a otišao je i Božo Maljković..."

Iznenadni odlazak srpskog stručnjaka do danas je nerazjašnjen, a sam Maljković rekao je da će o tome govoriti kad "dođe vrijeme".

"Tu se umiješala politika. Presuda generalima, netko je nešto rekao njegovoj ženi... Krivo mi je što je otišao, najviše sam zbog njega došao", kaže Šuput i nastavlja:

"Profesionalni smo, moramo se na sve naviknuti. Sve ostalo je sjajno, plaće stižu na vrijeme, što je za Balkan velika stvar. Svi su me prihvatili, a najbitnije je da me u gradu nitko ne poznaje pa sam miran. Nemam problema, nisu ih imali prije mene ni Vanja Udovičić i Aleksej Nešović".
 

Pročitajte više