Cernogoraz pogodio za veliki jubilej: 20 godina - 20. medalja Hrvatske na ljetnim igrama

ZLATO Giovannija Cernogoraza jubilarna je 20. olimpijska medalja za Hrvatsku na ljetnim olimpijskim igrama, peta s najviše stepenice pobjedničkog postolja!

> Cernogoraz osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama!

Ovim podvigom 29-godišnjeg Istranina Igre u Londonu postale su prve na kojima je Hrvatska uzela dvije zlatne medalje (u subotu se najsjajnijim odličjem okitila Sandra Perković, a u petak je do srebra doveslao četverac na pariće).

Počelo je prije 20 godina u Barceloni, srebrom košarkaša i dvije brončane medalje Gorana Ivaniševića (pojedinačno i u paru s Goranom Prpićem), a nastavilo se u Atlanti, zlatom rukometaša i srebrom vaterpolista.

U Sydneyju 2000. Nikolaj Pešalov je dignuo zlato, a osmerac je stigao do bronce, da bi Atena bila puno plodonosnija - uz novo zlato rukometaša osvojena su po dva srebra (braća Skelini u dvojcu bez kormilara i Duje Draganja na 50 metara slobodno) i bronce (Ančić i Ljubičić u parovima te Pešalov, ovaj put u kategoriji do 69 kilograma).

Najsvježija su sjećanja iz Pekinga, na srebra Blanke Vlašić i Filipa Udea te hat-trick bronci - Snježane Pejčić, Martine Zubčić i Sandre Šarić.

Pročitajte više