Chelsea je engleski prvak, Mourinho parkira gdje on hoće!

Foto: Getty images / Guliver image 

CHELSEA je pobjedom nad Crystal Palaceom osvojio naslov engleskog prvaka, svoj peti u povijesti i četvrti u posljednjih 11 godina. 83 boda skupili su Bluesi nakon 35. odigranih kola, a njihov prvi pratitelj Manchester City s utakmicom manje ima 67 bodova na kontu i u četiri preostala kola ostao je i bez matematičke šanse da dostigne Chelsea. Jose Mourinho osvojio je svoj osmi prvenstveni naslov u karijeri, a osim u Londonu pehare je dizao s Realom, Interom i Portom. Na Stamford Bridgeu u 96 utakmica s Chelseajem tek je jednom poražen. 

Uoči utakmice s Palaceom Mourinho je ostao bez Ramiresa, pa je od prve minute zaigrao Cuadrado. Upravo je on dalekometnim udarcem s 30-ak metara u 17. minuti malo ublažio dosadu koja je obilježila početak susreta. Prvu priliku čekali smo do 24. minute. Nemanja Matić ostao je sam na petercu, ali je njegovu neodlučnost iskoristio Speroni i izbio loptu u korner.

Hazard promašio penal, ali zabio iz odbijanca 

Deset minuta kasnije, nakon dobre kombinacije igrača Chelseaja, Fabregas je promašio loptu koja se ipak odbija do Azipilicuete, a on s 20 metara gađa preko gola. Domaćin je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela. Eden Hazard s lijeve strane ušao je u kazneni prostor, zapeo između dvojice igrača Palacea te iznudio jedanaesterac. Hazard je bio i izvođač jedanaesterca, ali je loše odradio posao. Pucao je po sredini gola, Speroni je obranio, ali Hazard je imao sreću da mu se lopta odbila ravno na glavu te je ipak zabio vrijedan gol. 

Stamford Bridge eruptirao je od navijačkog zadovoljstva. Euforija je u "plavom" dijelu Londona vladala već od ranog jutra. Apsolutni hit bile su majice s likom Josea Mourinha kao vozača autobusa, uz natpis: On parkira gdje hoće! Odgovor je to kritičarima Mourinhove "antinogometne" taktike, no dok se oni dosađuju gledajući njegov rad, Portugalac skuplja titule. Ne ide mu tek kad s Chelseajem prijeđe "kanal", ali to je priča za neku drugu analizu.


Harzard Chelsea 1 - 0 Crystal Palace 03.05.2015 by FVO_HD


 

Standings provided by

Pročitajte više