Cibona na krilima Smusha Parkera slomila Szolnoki, Split na Gripama srušio Olimpiju

Foto: Vladimir Dugandzic/Cropix

CIBONA je u 15. kolu ABA lige slavila protiv Szolnokija 97:71. Vukovi su na domaćem parketu odigrali odličnu utakmicu. Daniel Lutz poslao je na parket petorku u sastavu Kus, Rozić, Strawberry, Šarić i Hamilton, a nakon prvih 10 minuta utakmice Cibona je vodila 28:23.

U drugoj četvrtini Cibosi su dodali gasa, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 55:41. U tom periodu najbolji kod domaćina bili su Strawberry i Žižić s 10 poena.

U trećoj četvrtini Cibona je zadržala prednost, a rezultat je u konačnici završio 97:71. Najbolji kod Cibosa bili su Smush Parker sa 17 poena te Strawberry i Hamilton koji su ubacili 14 koševa. Goste je predvodio Šehović s 22 poena.

Aščerić: Cibona je zasluženo dobila

Trener Szolnokija Olaja, Nenad Aščerić, čestitao je Cibosima na zasluženoj pobjedi.

"Čestitke Ciboni na zasluženoj pobjedi. Ušli su čvrsto i agresivno, a mi nismo ušli tako. Imali smo neke bolesne igrače, ali to nije opravdanje za poraz. Uspijevali smo držati priključak, ali smo napravili neke nepotrebne greške koje su nas koštale. U četvrtoj četvrtini pali smo mentalno i fizički", rekao je Aščerić.

Šarić: Ušli smo kao i protiv Cedevite


Dario Šarić odigrao je odličnu utakmicu. U 27 minuta igre upisao je 10 poena, tri ukradene lopte, četiri skoka i jednu asistenciju.

"Mislim da smo prvenstveno u ovu tekmu ušli kao i protiv Cedevite - s puno trke, puno energije. Gurali smo tako cijelu tekmu i zasluženo smo dobili", za kraj će Šarić.

Split bolji od Olimpije

Split je na Gripama došao do velike pobjede protiv Olimpije 78:70. Split je prvu četvrtinu zatvorio u vodstvu 21:8. Malo po malo Slovenci su se dizali, a utakmica je ušla u egal krajem treće, odnosno početkom posljednje četvrtine. Ipak, Subotić i Vujčić, ali i Sobin nisu dozvolili gostima da Gripe napuste uzdignute glave.

Upravo je Subotić bio najbolji igrač Splita s 13 koševa, osam skokova i devet asistencija, a Josip Sobin nadodao je 18 koševa i sedam skokova.

Pročitajte više