Cibona nadmoćna na terenu i tribinama: Zaštitari navijačima oteli transparent "Emile voli te Sanader"

NEMA sumnje da je uzlet koji je proteklih godina napravila Cedevita podignuo i grupirao Cibonine navijače. U gradu se već dugo igra neki novi derbi, čiji su protagonisti po svom habitusu dva dijametralno suprotna kluba. Tradicija protiv korporacije, ali i zdrav kapital protiv gradskih "donacija". U dva pola tako su u novom derbiju, drugoj utakmici finala hrvatskog prvenstva, podijeljeni i navijači na tribinama.

U maloj dvorani Doma sportova natiskalo ih se tri i pol tisuće i bez obzira na divlje meso koje buja u hrvatskoj košarci, bilo ih je lijepo vidjeti u nadmetanju koje je uvjerljivo dobila plava strana. Na tribinama, baš kao i na parketu. "Kako je dobro vidjeti te opet..." S posebnim žarom danas pjevaju Cibonini navijači. Iako je njihova uža grupa brojčano podjednaka Cedevitinim Fakinima, ono što Cibona ima su oni obični košarkaški zaljubljenici, koji godinama znaju samo za "jedan klub". Njegov opstanak može biti umjetan, ali povijest to svakako nije. Zato je užurbana intervencija Tedeschijevih zaštitara koji su Ciboninom navijaču oteli transparent "Emile voli te Sanader" izazvala blagi podsmijeh.

Svi oni koji su sjedili u VIP stolicama  uz parket imaju svog Sanadera. Lovrić i Antunović pogotovo. No, to nema veze s pričom o košarci koja se definitivno vratila u Zagreb. Ustvrdio je to nakon pobjede i Jasmin Repeša.

"Publika nam je dala neviđeno puno adrenalina. To nije dodatna energija za nas, već neviđeno dodatna energija. No, čestitao bih i navijačima Cedevite. Ponovo je IN biti viđen na košarci. Zna se što je Zagreb bio u košarkaškom smislu, i to ne samo u granicama Jugoslavije, već i šire. Bio je prepoznatljiv. Gušt je igrati košarku u Zagrebu"

Vidjet ćemo je li gušt dovoljan da Repeša u Zagrebu i ostane.

Pročitajte više