Čiliću međugorski okršaj na Indoorsu!

Foto: Hina

U DRUGOM četvrtfinalu PBZ Zagreb Indoorsa snage su odmjerili jedini preostali hrvatski predstavnici u pojedinačnom dijelu turnira. Marin Čilić svladao je na kraju Ivana Dodiga rezultatom 7:5 6:4, uz ključne breakove na kraju oba seta. U polufinalu će Čiliću protivnik biti Nijemac Bjorn Phau, 358. igrač svijeta.

Drugi ovogodišnji okršaj sa sunarodnjakom na Indoorsu Čilić je započeo dosta dobro, uzeo je break na drugom servis gemu Dodiga i otišao na 4:1. Međutim, najbolje plasirani hrvatski tenisač ubrzo uzvraća i koristi treću break priliku na 0:40, dolazi na 4:4.

Obojica su uzeli potom svoj servis, no prilikom borbe za tie break ipak je Dodigu zadrhtala ruka i Čilić drugom krađom servisa u među dolazi do prvog seta.

U nastavku je prvi breaknuo Dodig, za 2:1, odmah uzvraća Marin za 2:2 . Dodig je imao potom još jednu prednost na servis protivnika, nije je iskoristio i kod serviranja za ostanak u meču ponovno nije izdržao. Na 5:4 Čilićevu jednu break loptu Dodig spašava lijepim volejom, no na drugoj nije mogao obraniti sjajan Čilićev forehand.

Lanjski pobjednik došao je tako uz šest as servisa i 68% ubačenih prvih servisa do 20 pobjede na zagrebačkom ATP turniru, odnosno do trećeg slavlja nad Dodigom u petom međusobnom susretu. 

U prvom meču dana polufinale PBZ Zagreb Indoorsa izborio je i njemački kvalifikant Bjorn Phau, koji je nakon izbacivanja Južnija u četvrtfinalu bio bolji od Izraelca Dudija Sele rezultatom 6:4 6:3.

PBZ Zagreb Indoors, polufinale:

Čilić - Dodig 7:5 6:4

Phau - Sela 6:4 6:3

Pročitajte više