Ćirin Zagreb jednom nogom u drugoj ligi, Lokomotiva nezaustavljivo kroči prema Europi

Foto: Tom Dubravec/Cropix

ZAVRŠILE su prve dvije utakmice 30. kola HNL-a. Inter je na svom terenu u Zaprešiću slavio protiv Zagreba s 2:0, a Lokomotiva se učvrstila na drugom mjestu u prvenstvu pobjedom nad Osijekom 1:0.

Utakmice u Zaprešiću i na Maksimiru započele su minutom šutnje za preminulog hrvatskog vratara Ivana Turinu.

Zagreb prikovan za dno, Inter pobjegao iz "crvene zone"

Miroslav Blažević u velikim je problemima. Njegov Zagreb tri kola prije kraja prvenstva tone sve dublje prema nižem rangu natjecanja. Zagrebaši su u Zaprešiću upisali drugi uzastopni poraz, a sada im Cibalia bježi dva boda s utakmicom manje. Zagreb će imati još jednu priliku za popravak situacije i to već u sljedećem kolu kada im u Kranjčevićevu stiže upravo Cibalia. Međutim, ukoliko i u 31. kolu kiksaju, Zagrebašima se smiješi pad u Drugu HNL, jer im do kraja prvenstva slijede dvoboji protiv Belupa i Rijeke.

Što se tiče utakmice u Zaprešiću, Inter je od prve minute bio bolja i organiziranija momčad na terenu. Domaćin je poveo u 58. minuti kada je Oršić probio desni bok Zagrebove obrane, poslao loptu na drugu stativu, a tamo se ukazao Mlinar koji je bez problema zakucao loptu u mrežu.


U 77. minuti Inter je poveo 2:0. Mitrović je srušio Kramarića u kaznenom prostoru, a Budimir je bio precizan iz najstrože kazne.

Lokosi čvrsto drže kartu za Europu

Lokomotiva se učvrstila iza starijeg brata na ljestvici i sasvim je izgledno da će sljedeće sezone igrati u Europi. Igrači Tomislava Ivkovića sjajno su otvorili utakmicu, ali nikako nisu mogli probiti čvrstu obranu gostiju. Ipak, igrala se 70. minuta kada je Pjaca projurio s desne strane i dao oštru loptu u peterac, a Antoliću je preostalo samo da pošalje loptu u gol. Inače, Antoliću je to bio sedmi prvenstveni pogodak.

Pročitajte više