Ćirina odiseja u poplavljenoj Bosni: Nakon velikog trijumfa u Mostaru, 24 sata se probija do Tuzle!

POBJEDOM nad Braniteljom (1:0) u Mostaru, tuzlanska Sloboda pod vodstvom Ćire Blaževića još je korak bliže povratku u Premijer ligu BiH, jer tri kola prije kraja natjecanja u drugoj ligi, drži prvo mjesto ispred jedinog konkurenta, Jedinstva iz Bihaća.

Ali, čini se da će se lakše vratiti u prvu ligu, nego u svoju Tuzlu, jer obilne kiše, koje su u velikom dijelu BiH prerasle u elementarnu nepogodu, u tome ga onemogućavaju, pa doslovno 24 sata nakon pobjede u Mostaru, igrači i vodstvo Slobode nastoje iz Hercegovine autobusom doći do istočne Bosne. 
 
U Sarajevu je tuzlanska ekspedicija saznala da do cilja ne može uobičajenim putem preko Olova i Kladnja, pa je produžila do Zenice, ali su tamo obaviješteni da je dio puta prema Doboju poplavljen. Zato su nakon noćenja krenuli potpuno okolnjim putem, preko Banja Luke. 
 
Nakon što su u Zenici prespavali, jer je javljeno da je i dionica puta koja vodi prema Doboju poplavljena, uslijedila je nova promjena pravca i umjesto ka Doboja kreću put Banja Luke. Od tamo je Slobodin autobus skrenuo prema Savi i granici s Hrvatskom.
 
U tuzlanskom klubu zahvalili su se hrvatskoj graničnoj policiji, koja je podlegla Ćirinom šarmu i Tuzlake bez putovnica pustila u Hrvatsku, kako bi preko Županje i Orašja na kraju došli do Tuzle!

Pročitajte više