Ćiro poručio Džeki: Uozbilji se! Baka Slišković brutalno iskren: Sramota, tako se ne igra za BiH!

Foto: Guliver Images/Getty Images

BOSNA I HERCEGOVINA jučer je izgubila od Egipta 2:0, ali ono što navijače BiH reprezentacije najviše boli jest pristup i katastrofalna igra izabranika Safeta Sušića.

Bivši izbornik BiH reprezentacije, Ćiro Blažević, prokomentirao je slabu partiju Safetovih lavova. Trener svih trenera smatra kako je Sušićev najveći problem bio Edin Džeko, koji nije bio na razini zadatka.

"Kad Džeko ne igra na nivou, to je hendikep", rekao je Ćiro za Klix.ba.

"Vidim da ga Sušić brani, ali možda će ga zvižduci s tribina uozbiljiti. On je vođa i mora biti primjer ostalim igračima", nadodao je Ćiro.

Baka Slišković pita Sušića: Što si htio postići s Tinom Sušićem na zadnjem veznom?

Druga legenda BiH nogometa, Baka Slišković, nije imao milosti prema izborniku Sušiću. Ipak, prvo je krenuo od igrača.

"Odnos pojedinaca prema dresu s državnim grbom nije bio na adekvatnom nivou. Oko 80 posto igrača ne pokazuju odnos prema reprezentaciji kakav je bio nekada. Treba vidjeti što se promijenilo, ali ovo je bilo sramotno. Neki nisu pretrčali ni dva kilometra, nisu se trudili i to je za svaku kritiku. Mislim da ovakav odnos pojedinaca ne zaslužuje ni Safet Sušić", rekao je Slišković, koji se osvrnuo na Sušićevu taktiku.

"Iskreno, ne razumijem što je izbornik želio s Tinom Sušićem na zadnjem veznom? On igra ofenzivnog veznog, odnosno više prema naprijed", za kraj će Slišković.
 

Pročitajte više