Condit nokautom sredio Kampmanna: "Želim novi meč s Hendricksom i šansu za titulu"

Foto: Fightsite

INDIANAPOLIS je u srijedu navečer ugostio posljednji UFC-ov event koji je nosio naziv UFC Fight Night 27, a na kojem su uglavnom nastupili bori u lakoj i u velter kategoriji s izuzetkom pokojeg srednjaša.

U glavnom meču večeri nastupio je Carlos Condit, a suparnik mu je bio Martin Kampmann. Bilo je to žestoka borba koja je trajala pune tri runde, da bi sve završilo početkom četvrte kad je Condit slavio tehničkim nokautom.

Kampmann je forsirao borbu u parteru, dok je Condit svoju priliku za pobjedu tražio na nogama, a to mu je i uspjelo koncem prve minute četvrte runde kad je najprije sjajnim krošeom uzdrmao Martina, a nakon toga je uspio plasirati još nekoliko vrlo neugodnih udaraca i sudac je morao reagirati kako bi zaštitio Kampmanna.

Condit: Želio bih revanš protiv Hendricksa

"Da, ja sam natjecatelj. Ne volim gubiti i veliko je olakšanje kada se vratite u pobjednički ritam", priznao je Condit.

S obzirom na veliko iskustvo u borbama na pet rundi, ne čudi da je Amerikanac izgledao puno bolje u nastavku dvoboja.

"Već nakon prve runde se on istrošio u pokušajima da me baci na pod. Na kraju je uspio, tamo smo izmjenili nekoliko udaraca, no kada je druga runda počela, ja sam se osjećao svježe. Čini mi se da se on dosta ispuhao."

Je li ga iznenadila Kampmannova taktika?

"Mislio sam da će htjeti izmjenjivati udarce na nogama jer se radi o vrlo dobrom udaraču, ali morate biti spremni na sve jer je Martin kompletan borac", odgovara bivši privremeni prvak.

Upitan o mogućem ishodu meča da je dvoboj otišao kod sudaca, Condit priznaje da je htio posao dovršiti prije sudačkog gonga. Razlog je kontroverzna odluka u njihovom prvom meču koja je otišla na stranu njegovog protivnika.

"Bez sumnje, to što smo radili meč na pet rundi mi je dalo priliku da završim meč. Da je sve bilo gotovo nakon tri, tko zna. I luđe stvari su se događale. U četvrtoj ili petoj rundi sam imao priliku dovršiti posao prekidom", smatra.

Želje i planovi?

"Borio sam s više manje sa svima koji su u top pet ove divizije, stoga postoji šansa za mnoge zanimljive revanše. GSP, možda Hendricks, naravno Rory McDonald, ne znam što Nick Diaz smjera. Sve je moguće. Sve su to dobre i zanimljive borbe. Volio bih se boriti ponovno protiv Johnyja Hendricksa. To je bila zanimljiva borba i želio bih je ponoviti. No, i dobiti šansu ponovno za titulu bi bilo nevjerojatno."

 Cerrone nije mogao protiv Dos Anjosa

Donald Cerrone iznenadio je mnoge svojim relativno lošim nastupom u meču protiv Rafaela Dos Anjosa. Cerrone se našao u velikim problemima već na početku meča kad ga je Dos Anjos uspio baciti u nokdaun, ali Donald se ipak nekako uspio pribrati i spasiti od poraza prekidom, ali nakon toga je morao trpjeti Rafaelovu dominaciju na podu. Cerrone je ipak malo stisnuo u posljednjoj rundi, ali to mu nije bilo dovoljno kako bi uvjerio suce da mu daju pobjedu.

Kevin Gastelum nakon što je ubilježio ne tako davno prilično iznenađujuću pobjedu protiv TUF nokautera Uriaha Halla, uspio je doći do još jednog slavlja. Ovog puta slavio je prekidom, sredinom prve runde uspio je ugušiti Briana Melancona.

Spomenimo i kako je prvi meč večeri između Rogera Bowlinga i Abela Trujilla završio bez ishoda (no-contest) zbog Abelovog nenamjernog ilegalnog koljena u glavu krajem druge runde.

UFC Fight Night 27:

Carlos Condit def. Martin Kampmann - TKO (R4 0:54)
Rafael dos Anjos def. Donald Cerrone - jednoglasna sudačka odluka
Kelvin Gastulem def. Brian Melancon - Submission (RNC, R1 2:26)
Court McGee def. Robert Whittaker - podijeljena sudačka odluka
Takeya Mizugaki def. Erik Perez - podijeljena sudačka odluka
Brad Tavares def. Bubba McDaniel - jednoglasna sudačka odluka

Dylan Andrews def. Paby Abedi - TKO (R1 1:32)
Brandon Thatch def. Justin Edwards - TKO (R1 1:23)
Darren Elkins def. Hatsu Hioki - jednoglasna sudačka odluka
Jason High def. James Head - Submission (giljotina R1 1:41)

Zak Cummings def. Ben Alloway - Submission (D'Arce gušenje R1 4:19)
Roger Bowling vs. Abel Trujillo - no-contest (ilegalni udarac koljenom R2 4:57)

Pročitajte više