Čop u Cagliariju, ali klubovi se ne slažu kako: Talijani tvrde posudba, Dinamo - prodaja

Foto: Guliver Image/Getty Images

BRZOPOTEZNI odlazak Duje Čopa u Cagliari izazvao je lavinu informacija o načinu "trampe" najboljeg Dinamovog strijelca. Akteri tog posla nisu se ustezali izaći s ciframa i do četiri milijuna eura, mada su Talijani, konkretno Gazzetta, stali na 2,5 milijuna eura.

>Izvoz cvjeta, Mamić ponosan: Potvrdio transfer Čopa u Italiju

Nakon Dinama, Čopov dolazak na Sardiniju potvrdio je na službenim stranicama konačno i Cagliari uz obrazloženje da je riječ o posudbi igrača s mogućnošću prvokupa ugovora iduće godine.

Međutim, u Dinamu su nam na ovaj upit odgovorili nedvosmisleno: "Nije riječ o posudbi, Čop je prodan u Cagliari"

Financijski okvir nejasan, sudbina Čopa ovisi i o plasmanu Cagliarija

Talijani nisu objavili detalje iz ugovora o navodnoj posudbi, a niti u Dinamu nisu željeli izaći u javnost s visinom transfera, pa je financijski okvir još uvijek nejasan. 

Čopa u novom klubu čeka borba za ostanak, o čemu je već rekao svoje mišljenje: "Nema šanse da ispadnemo u drugu ligu, pogotovo sada kad sam ja došao."

Inače, 24-godišnji napadač ove sezone je u 25 utakmica za Modre upisao 15 golova (12 u ligi, 3 u Europa ligi) i 4 asistencije. Na Maksimir je stigao iz Splita u ljeto 2012., a ranije je igrao za Hajduk i portugalski Nacional. Prošle sezone bio je najbolji strijelac Prve HNL sa 22 pogotka.

Pročitajte više