Cristiano ili Zlatan: U igri je puno više od Svjetskog prvenstva

Screenshot (Standard)

KAD je ždrijeb doigravanja za Svjetsko prvenstvo u Brazilu spojio Portugal i Švedsku, prvo je zavladao šok, a onda je počelo zbrajanje štete. Jedna velika svjetska zvijezda sigurno neće na SP...

> Ibrahimović: Portugal je favorit

Nike i FIFA izgubit će desetke milijuna dolara?

Strah i brigu ne priznaju ni Šveđani ni Portugalci, igrači i izbornici spremni su za nadiravanje i dvije veličanstvene utakmice. No, FIFA se mora pomiriti s tim da će najveći nogometni turnir proći bez Cristiana Ronalda ili Zlatana Ibrahimovića. Još zabrinutiji su u Nikeu, koji je glavni sponzor obojice igrača. Šteta, u slučaju neodlaska Ronalda ili Ibrahimovića na SP, mjeri se u desecima milijuna sponzorskih dolara.

Genijalnost Ibrahimovića ili Ronalda će vjerojatno odlučiti ovaj dvoboj u kojem će Portugalac ipak imati veću pomoć suigrača kako u obrani (Pepe i Alves) tako i u napadu (Nani). Obojica kapetani svojih reprezentacija prigodno su očistili žute kartone i odradili suspenziju prije doigravanja u kojem će biti glavni glumci.

Švedska lovi svoje 12. Svjetsko prvenstvo nakon što su propustili posljednje u Južnoafričkoj Republici, dok Portugal želi na četvrto prvenstvo zaredom.

Bento: Švedska nije samo Ibrahimović

"Švedska nije samo Ibrahimović", poručio je nakon ždrijeba portugalski izbornik Paulo Bento.

"Svjesni smo da će biti teško, ali uvjereni smo da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo. O Švedskoj znamo puno, ali ćemo to znanje i dodatno produbiti, te odlučiti se za najbolju taktiku", dodao je Bento.

"Imamo šanse protiv bilo koje momčadi. Cristiano Ronaldo je igrač svjetske klase, nepredvidiv, može odlučiti utakmicu, ali imamo i mi takvoga", rekao je švedski izbornik Eric Hamren.

Susreti dokvalifikacija se igraju 15. i 19. studenog.

Ronaldo (107 nastupa, 43 gola)

Ibrahimović (94 nastupa, 46 golova)

Pročitajte više