Crveni otputovali u Ukrajinu: Gol u Odessi širom bi otvorio vrata povijesnog plasmana u play-off Europa lige

Foto: HINA

NOGOMETAŠI RNK Splita jutro su otputovali u Ukrajinu na uzvratni susret trećeg pretkola Europa lige, a netom prije odlaska, medijima se obratio trener Ivan Matić. Prisjetimo se, Crveni su u prvoj utakmici na Parku Mladeži svladali favorizirani Čornomorec s čak 2:0.

"Vjerujem da će Ukrajinci pokušati pokazati da su bolja momčad no što sugeriraju igra i rezultat u Parku mladeži. Doma puno čvršći i konkretniji, ali mi smo pokazali da se imamo čemu nadati. Imamo kvalitetu da možemo zabiti gol svakome", rekao je Matić.

"Prednost od dva gola je velika, ali nećemo u revanšu gledati samo kako sačuvati svoju mrežu, već ćemo tražiti priliku da zabijemo gol koji bi nam širom otvorio vrata prolaska u sljedeću rundu natjecanja", dodao je.

"Ako bi zabili gol to bi sigurno olakšalo našu poziciju i promijenilo stanje u terenu. Oni bi tada trebali zabiti četiri gola za prolaz, a to ipak nije lako. Posebno stoga što smo mi u obrani jako dobri, čvrsti smo i kompaktni. Ni u prvoj utakmici nismo dozvolili protivniku da nam stvori šanse", istaknuo je za kraj.

Pročitajte više