DALIĆ VIKAO NAKON POBJEDE "Ma kakav debakl? Deset godina nemamo rezultat! Ja neću nikoga čekati, otići ću"

Foto: Screenshot Facebook 

ZLATKO DALIĆ nakon pobjede nad Meksikom u Dallasu (1:0) opuštenije je pred novinarima govorio o američkoj turneji i kritikama zbog povratka Luke Modrića i većine prvotimaca na posao u njihove klubove. Hrvatska je u prvoj utakmici poražena od Perua, a Dalić je ostao s 19 igrača. Rekao je da želi vidjeti kako Hrvatska izgleda kada joj je teško. 

>>> AKO STE PRESPAVALI, EVO VIDEO Jedvaj izborio, Rakitić zabio penal za pobjedu 

U ratničkoj utakmici s 35 faula i penalom, Hrvatska je na krilima mladih igrača izgledala puno ozbiljnije nego protiv Perua.

Dalić je jedva dočekao pred kamerama ispustiti dojmove. Govorio je uzbuđeno i povišenim glasom, ali je jasno poručio da u reprezentaciji nema zaštićenih ni sigurnih.  

"Zadovoljan sam zbog pobjede, iako možemo bolje. Pokazali smo agresivnost, kompaktnost i kvalitetu, odigrali smo kako sam i htio, na vrhunskom nivou. Čvrst blok, puno šansi, to je to, a golovi će doći. Znate, igrali smo protiv napaljene ekipe pred 80 tisuća navijača, pod velikim pritiskom. Mediji nakon Perua pišu da je to bio debakl, a ono vremenska razlika, 50 tisuća ljudi, oni 11 na ljestvici, a Hrvatska 15... Kakav debakl je to? Ali nema veze, tako je to kod nas. Ja sam sretan", u dahu je kazao izbornik. 

Meksikanci su i dalje inzistirali na odgovorima o izostanku najvećih imena Hrvatske, a Dalić je glasno objasnio da ima još bolje igrače. 

"Da, pitali su nas za šest najboljih igrača, ali ja sam im rekao da imamo bolje. Oni su danas pokazali da mogu uzeti svoje mjesto u Rusiji. Nisam kukavica, idem glavom kroz zid i ako ne bude dobro, ja odlazim. Nisam nikoga otpisao, ali nitko nije siguran. Dolaze mlađi, napetiji i agresivniji. Ne mogu trpjeti staru slavu, Hrvatska deset godina nema rezultat, a ima strašnu ekipu. Ali ta ekipa deset godina nije napravila ništa. Neću čekati, želim rezultate, zato sam došao", poručio je Dalić.

Pročitajte više