Dan tisuću zelenih džempera: Navijači Nottinghama prisjećaju se legende nošenjem njegovog simbola

Foto: Guliver Image/Getty Images

BRIAN CLOUGH s Nottingham Forestom osvojio je naslov engleskog prvaka, četiri Liga kupa i dva puta je bio prvak Europe ('79,'80), u čak 18 godina koliko je vodio klub (1975-83).

Omiljeni menadžer i jedan od najvećih engleskih trenera, nažalost je umro u 69. godini od raka želuca, 20. rujna 1994. Navijači Nottinghama 20. obljetnicu njegove smrti obilježit će na lijep i originalan način: nošenjem tisuću zelenih vesti, odjevnog predmeta koji je bio Cloughov simbol.

Njih će dobiti svi navijači koji kreću na gostovanje u London, gdje njihov klub večeras kod Tottenhama igra utakmicu 3. pretkola Liga kupa. Zelene "dresove" donira Capital One, tvrtka sa sjedištem u Nottinghamu, koja je ujedno i sponzor Liga kupa, a navijači ih dobivanju prilikom polaska autobusa za London i na samom stadionu White Hart Lane.

Prošlog tjedna Nottingham, koji već godinama tavori u drugoj ligi, igrao je protiv velikog rivala Derby Countyja u jednoj od rijetkih prilika kada su se navijači ovih klubova ujedinili: bilo je to zajedničkom minutom aplauza za trenera koji je uspješno vodio i Derby, do njihovog prvog engleskog naslova.

Pročitajte više