Danci poručili Hrvatima: Duvnjak vam je umoran, stradat ćete kao u Španjolskoj!

Foto: Guliver Images/Getty Images

HRVATSKA rukometna reprezentacija plasirala se u polufinale rukometnog Eura, a tamo će za finale igrati protiv Danske. Aktualni europski prvaci pratili su utakmicu u Aarhusu, a tamo oko 54. minute znali su da ih čeka okršaj s Hrvatskom.

"Da, bilo bi nam lakše protiv Poljske, ali...", rekao je u prolazu Anders Eggert.

"Da budem iskren, nismo očekivali Hrvate. Bio sam uvjeren da ćemo dobiti Francusku. Hrvati imaju sjajnu momčad koju predvode Domagoj Duvnjak i Mirko Alilović", nadodao je danski reprezentativac, inače član Flensburga, koji je prošle godine u Španjolskoj torpedirao Hrvatsku s devet pogodaka. Danci su u tom polufinalu slavili s glatkih 30:24. 

Landin: Imamo recept za Duvnjaka

Niklas Landin jedan je od najboljih vratara na ovom turniru. Danski golman drži svoj prosjek na 39 posto obrana.

"Očekivao sam Hrvatsku, bolji su od Poljske. Ovo je za nas idealna situacija, Hrvatska se potrošila i sigurno im neće biti lako u polufinalu", rekao je Landin za TV2.dk.

Danci su označili Domagoja Duvnjaka kao najopasnijeg igrača hrvatske reprezentacije, ali isti taj Duvnjak proveo je 282 minute u igri i teško je očekivati da će raditi čuda.


"Imamo recept za njega. Moramo ga odmah na početku utakmice zaustaviti. Trebamo mu slomiti ritam, ne smije doći blizu lopte", smatra Landin.

"Hrvatsku možemo dobiti kao što smo to učinili u Španjolskoj na SP-u. Oni nam dolaze ovdje umorni i to moramo iskoristiti", za kraj će danska jedinica.

Utakmica između Hrvatske i Danske na rasporedu je u petak od 21 sat.

Pročitajte više