"Darija ne damo u okove! Radije ću ga dati Jollyju!"

PROSTITUCIJA se nastavlja. Dario Šarić neće danas održati press konferenciju u Ciboni. Pregovori su, pretpostavljate zapeli, pa agencija nudi i dalje. Već u utorak ujutro dogovoren je sastanak s Cedevitom! Potvrdio nam je to Predrag Šarić i objasnio da Cibona jednostavno - nije realna.

To znači da, jasno, traže dio za sebe. Priča kreće ispočetka, u krug, i opet se komplicira na "detaljima". Naime, Cibona traži 15 posto od budućeg Šarićevog ugovora na NBA draftu. Planiraju da će tamo izaći za dvije sezone i biti među pet pickova, što mu jamči ugovor od 16,5 milijuna dolara. Taj novac trebao bi nahraniti mnoga usta, a Cibona traži 15 posto. Predrag Šarić ne želi im dati.

"Agencija i Dario smatraju da je to previše. Ne možemo momka od 18 godina staviti u takve okove, da je već kod prvog ugovora u NBA-u dužan 2,5 milijuna dolara. Još ako izgubimo sport sa Zagrebom, to bi se popelo do tri milijuna. Ma radije ću Darija dati Jollyju! Čovjek hoće platiti, Dario će biti dole do lipnja, a onda dobiti papire. Bez kune kamate"

Znači li to da su pregovori s Cibonom zapravo pred prekidom?

"10 posto smatrali bi realnim. N treba zaboraviti da bi Dario igrao gotovo besplatno. Ne možemo ući u takav rizik. Da, to je priličan problem i sutra ćemo sjesti i s ljudima iz Cedevite"

Novi trener Petrović danas će na predstavljanju u klubu sigurno reći nešto o tome. Cibona pregovore vodi - bez trenera.

U priči je i Efes

Slučaj je odavno otišao u krajnost, Šarići su izgubili mogućnost da skrase Darija jer već smo u studenog, a budžeti najjačih klubova odavno su zatvoreni. Novac koji traže Šarići veliki je zalogaj za svaki klub, osim onih klubova s otvorenim budžetom. Oni, pak, ne kupuju klince.

"Svi klubovi zatvorili su rostere. Fener nas i danas zove, ali zar da se Dario tamo hrva sa šest stranaca? Nisu to igrači s ugovorima od sto tisuća eura, pa da se lako hrvati"

Cibona nije odustala, mučni pregovori traju, a odštetu bi trebala platiti turska Kent banka. Ne Zdravko Mamić, kao što neki impliciraju. No, ki tu postoji kvaka - zbog prijateljskog odnosa Efes Pilsen trebao bi dobiti pravo prvokupa Šarićevog ugovora 2014. godine...

Pročitajte više