David Coulthard napisao kolumnu velikom rivalu! "Schumi me optužio da sam ga pokušao ubiti, no bio je odan prijatelj!"

Foto: Getty Images / Guliver image

DAVID COULTHARD bio je veliki rival Michaela Schumachera na stazi, ali i prijatelj izvan nje. Često su bili u sukobu, ali Coulthard je u kolumni za Daily Telegraph otkrio i drugu stranu osobnosti beskompromisnog njemačkog šampiona.

"On je bio nježan i darežljiv izvan staze. Na stazi je, jasno, bio žestok protivnik. Svojim prijateljima bio je odan, ostale je jednostavno ignorirao. Sjećam se kako smo na njegovim privatnim zabavama ostajali posljednji: popili bi koju i pušili cigare, a Michael mi je pričao koliko voli ovo što radi"

"Molim se da se izvuče, jednostavno je zaslužio vidjeti sve ovo lijepo što ljudi misle o njemu. On nikada nije dobio ovakvo priznanje, bez obzira na goleme rezultate. U Velikoj Britaniji godinama na njega gledaju kao na negativca. On je Nijemac, nemilosrdno učinkovit i agresivan. Nije bio kao Jackie Stewart i Juana Manuel Fangio, nije se bojao sudara kako bi došao do vodeće pozicije. Nije ostavljao prostor na stazi. Znao je prijeći granicu, kao u Jerezu 1997. i Rascasseu 2006. godine", napisao je Coulthard koji je i na svom bolidu osjetio Schumijevu okrutnost:

"Najveći naš sukob dogodio se na stazi Spa '98. godine. Sudarili smo se na mokroj stazi, a on je uletio u McLarenov boks i optužio me za pokušaj ubojstva. Pitao sam ga jednom prilikom smatra li da je u nekoj situaciji u životu bio u krivu. Znate li što mi je odgovorio? "Ne bih se toga mogao sjetiti. On je potpuno vjerovao u sebe i zato je bio prvak i to kakav. 91 pobjeda i sedam naslova prvaka. On je i mojoj karijeri dao kredibilitet, jer kada bih ga pobijedio, znao sam koliki sam posao napravio"

"Poštovali smo jedan drugoga. Kada je 2006. godine otišao u mirovinu, došao je kod mene i pitao da zamijenimo kacige. Znao je da ih skupljam i da ću biti počašćen"

Pročitajte više