Del Pieru i Lovreku treba vremena da se uigraju: Legenda za Sydney debitirala porazom

ALESSANDRO DEL PIERO, legenda Juventusa i talijanskog nogometa, u 37. godini krenula je s novim izazovima: Debitirao je za Sydney u australskoj ligi.

Del Piero je u Australiji dočekan i tretiran poput superzvijezde, a tako je i plaćen: Potpisao je na dvije godine za dva milijuna dolara godišnje.

U prvom kolu, australske A lige, Sydney je gostovao na Novom Zelandu kod Wellingtona i poražen je 0:2, a u izvještajima s utakmice ističe se kako je Del Piero s nekoliko vrhunskih poteza pokazao klasu i bio jedini igrač "nebesko-plavih" sposoban probiti tvrdu obranu domaćeg Phoenixa.

Posluživao je Viallija, Inzaghija i Trezegueta, a sada je u duetu s Krunom Lovrekom!

Jedan od najboljih "trequartista" koje je dao talijanski nogomet, gostovanje na Novom Zelandu počeo je kao klasični napadač Sydneya, ali se naravno morao izvlačiti prema centru kako bi kreirao napade gostiju i tada je njegov novi suigrač Kruno Lovrek (nekadašnji napadač Zagreba i Hajduka) zauzimao njegovu poziciju pred golom.

Del Pieru naravno nikako nije odgovarao stil igre kakav njeguju Australci, gdje lopta puno više vremena provodi u zraku, nego po zemlji i nakon samo par minuta počeo je signalizirati suigračima da mu odigravaju po zemlji. Uskoro se iznervirao zbog puno loših i pogrešnih dodavanja, što je kulminiralo izgubljenom loptom nakon tko zna kojeg njegovog vraćanja prema centru, nakon čega je Phoenix postigao prvi gol.

Kada je Lovrek izašao iz igre, ADP je prešao na poziciju "desetke", koja mu najviše odgovara, što se odmah i vidjelo, samo, njegovim suigračima trebat će dosta da pohvataju njegove zamisli.

Pročitajte više