Diego Costa izdržao sve napore u slavlju Španjolaca, Honduras s igračem manje zaustavio Engleze

Foto: Guliver Image/Getty Images

ŠPANJOLSKA reprezentacija u subotu navečer odigrala je posljednji pripremni susret pred Svjetsko prvenstvo, pobijedili su Salvador 2:0 golovima Davida Ville, a dobra vijest za sve navijače je podatak da je Diego Costa doigrao 74 minute, ne pokazujući nikakve probleme vezane uz ozljedu od koje se oporavio.

Mogli su aktualni svjetski prvaci u vodstvo doći već na samom početku i tako oploditi prikazanu dominaciju, ali je Fabregas iz kaznenog udarca loptu poslao preko grede. U drugom dijelu u igru je ušao Villa i u nastavku riješio susret, prvo je poentirao u 61. minuti na dodavanje Ramosa, a zatim je u 88. iskoristio asistenciju Davida Silve.
 
Izbornik Del Bosque bio je osim s pobjedom posebno zadovoljan povratkom u pogon Diega Coste, kojem je ovo zapravo bio test spremnosti: "Pokazao je neke dobre stvari na terenu, ali nije igrao nekoliko tjedana, mora se vratiti u formu. No, sve u svemu, zadovoljan san prikazanim s njegove strane."
 

 
Kiks Engleza u Miamiju
 
Englezi, s druge strane, nisu u Miamiju uspjeli svladati Honduras, bilo je 0:0, a prije nekoliko dana s Ekvadorom su odigrali 2:2. Susret je bio i prekinut 40-ak minuta zbog nevremena, a od 65. minute Gordi Albion imao je igrača više kad je drugi žuti karton zaradio Brayan Beckeles.
 
Najbolju priliku za Europljane propustio je Sturridge u završnici, a zanimljivo je da je na ovom susretu, s obzirom da je prijateljski, uz dva žuta kartona Beckelesu sudac pokazao još sedam javnih opomena.
 

 
Amerikanci golovima Altidorea svladali Nigeriju
 
Generelku pred SP odigrali su i SAD te Nigerija, protivnik BiH u skupini F. U međusobnom ogledu bolji su bili Amerikanci i tako vjerojatno barem malo utišali kritike izborniku Klinsmannu zbog odbacivanja Landona Donovana sa skraćenog popisa za Mundijal.
 
Altidore je doveo SAD- u vodstvo u 32. minuti, a isti igrač je zabio u 69. za 2:0. Nigerijci su do počasnog gola došli u 86., kad je precizan s bijele točke bio Moses.
 

Pročitajte više