Dinamo nakon ždrijeba: "Gruzijci su talentirani, ali sad mislimo na Lokomotivu i Vardar"

Foto: gnkdinamo.hr

DINAMO će, ako izbaci Vardar, u 3. pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka vjerojatno igrati protiv Dinamo Tbilisija, ponosa milicije i Kralja kukuruza, koji je u prvoj utakmici svladao Alashkert s 2:0. 

"O protivniku bih detaljnije pričao tek kada završi utakmica protiv Vardara i potvrdimo svoje mjesto u 3. pretkolu", rekao je trener Cico Kranjčar, dok je voditelj nogometne škole Dinama Ivo Šušak otkrio više o Gruzijcima.

"Oni su izuzetno talentirani nogometaši, uvijek su imali svoje predstavnike u reprezentaciji Rusije, Dinamo je veliki klub s puno trofeja, ali ponavljam da trebamo pričekati da jedan i drugi Dinamo prođu dalje. Idemo redom", rekao je Šušak, kojem je Kranjčar zaželio dobrodošlicu.

Kranjčar: Imamo odličnu zalihu uoči uzvrata protiv Vardara

Dinamo će u srijedu igrati uzvrat na Maksimiru protiv Vardara, kojeg je svladao u Skoplju s 2:1.

"U prvoj utakmici je Vardar u drugom dijelu bio opasan jer smo im mi dozvolili. Naravno, oni posjeduju kvalitetu iskoristiti prostor koji im se otvori, ali mi moramo smanjiti propuste kakve smo imali u defenzivi. Od ponedjeljka ćemo na treninzima raditi na tome i siguran sam da im nećemo dozvoliti nešto slično u uzvratu u Zagrebu. Imamo odličnu zalihu iz prve utakmice i igramo pred svojim navijačima tako da smo u dobroj situaciji", jasan je Kranjčar.

"Želimo obraniti naslov prvaka"

No, prije utakmice protiv Makedonaca zagrebačku momčad očekuje susret s Lokomotivom u nedjelju na Maksimiru, u prvom kolu Prve HNL.

"Čeka nas početak prvenstva gdje želimo u gradskom derbiju krenuti pobjedom kako bismo odmah pokazali da smo momčad koja želi obraniti naslov prvaka. Igračima sigurno nije potreban dodatan motiv, znaju da se moraju nametnuti da bi se izborili za svoje mjesto u momčadi i veselimo se utakmici",naglašava Kranjčar, koji je otkrio da su Petar Stojanović i Alexandru Matel pod znakom pitanja za Lokomotivu zbog udaraca koje su dobili u Makedoniji.

Pjaca i Ćorić napadaju Lokomotivu

Uoči utakmice protiv Lokomotive u momčad se vraćaju Marko Pjaca i Ante Ćorić, jučer se ekipi priključio i vratar Eduardo, novi prvak Europe s Portugalom.

"Marko će, ako sve bude u redu, početi utakmicu, kao i Ćorić. Upravo od njih dvojice očekujem da potvrde svoju kvalitetu i da se kroz novu pobjedu svi što bolje pripremimo za Vardar. Također, Eduardo je odradio prvi trening i očekujem da kroz tjedan dana bude spreman i uđe u konkurenciju. Protiv Lokomotive će još sigurno braniti Antonijo Ježina", zaključio je Kranjčar.

Na kraju je sportski direktor Marijan Vlak govorio o mogućim odlascima iz Dinama.

"To su sve špekulacije. Oni su igrači Dinama, svi razmišljamo samo o Lokomotivi za početak, a potom i Vardaru i to je jedino što nas zanima. Medijskim nagađanjima i špekulacijama se ne bavimo", poručio je Vlak.

Pročitajte više