"Dinamo nas podcjenjuje, to je naša šansa! Nek´ su bolje plaćeni, mi igramo iz ljubavi"

Foto: hajduk.hr

DVA DANA uoči velikog derbija Hajduka i Dinama s novinarima su se u bijelom poljudskom salonu družili dokapetan Bijelih Goran Jozinović i stoper Goran Milović. Igrači Igora Tudora djelovali su vrlo optimistično i motivirano. 

>>> Najava iz Dinama: Soudani: Bolji smo, idemo na Poljud po pobjedu! 

Prvi je riječ dobio Goran Jozinović, dobitnik Torcidine nagrade "Hajdučko srce"...

"Kao i uvijek kada igraju dva najveća hrvatska kluba, očekujem pravi spektakl. Treba priznati kako je Dinamo favorit, ali na Poljudu Hajduk ima velike šanse protiv koga god igrao. Vjerujem kako ćemo imati brojnu potporu Torcide i kako će nas atmosfera pogurati do pobjede", rekao je Jozinović u uvodu.

"Međutim, za osvojiti tri boda protiv velikog rivala neće nam biti dosta sam atmosfera na stadionu i potpora navijača. Svi igrači moraju dati najbolje od sebe, svoj maksimum, samo tako imamo šanse. Prema medijskim napisima stječem dojam da nas igrači Branka Ivankovića dijelom podcjenjuju. U tome treba tražiti priliku. Možemo ih iznenaditi", dodao je.

"Da, čuo sam da se trener Modrih žali kako je imao malo vremena za pripremu dvoboja. To je pilanje naopako. Ima on jako iskusne i kvalitetne igrače na raspolaganju, poput Bećiraja, Čopa, Sammira koji dugo vremena igraju zajedno i znaju što trebaju napraviti. Ne vidim to kao nekakav hendikep i takve priče neće nas zavarati", istaknuo je za kraj.

Milović: Navijači nam neće biti teret jer protiv Dinama nismo favoriti

Riječ je potom dobio Goran Milović, koji je u posljednje vrijeme isprofilirao u jednog od stožernih igrača splitske momčadi.

"Dosadašnji dio prvenstva pokazao je kako nam više odgovaraju momčadi koje se otvore i koje traže igru. Vjerujem da će Dinamo doći na Poljud napasti i da ćemo gledati jednu otvorenu utakmicu. Međutim ostaje pitanje travnjaka koji nije u najboljem stanju", istaknuo je.

"Naravno da očekujem veliki broj navijača, ali kao što znate posljednjih mjeseci nismo najbolje odgovarali na taj pritisak, očekivanja s tribina. No ovaj put situacija je malo drugačija. Dolazi nam jedna izvrsno posložena momčad protiv koje nismo favoriti i koju ne moramo apriori pobijediti", dodao je.

"Pritisak je na Dinamu, oni moraju pobijediti i opravdati status najmoćnijeg kluba u Hrvatskoj. Mi smo mlada momčad, još u formiranju. Nama je cilj dati sve od sebe, pokazati ljubav prema klubu i potencijal s kojim ćemo u budućnosti tražiti pravu afirmaciju u nogometu. Idemo se nadigravati i razveseliti naše sugrađane", za kraj će.

Pročitajte više