Dinamo pobijedio Split "pred rodbinom i prijateljima", Cekici slomio ključnu kost

Foto: GNK Dinamo Twitter

GOLOVIMA Henriqueza iz penala u 16. i Fernandesa u 34. minuti, Dinamo je na Maksimiru pred nekoliko stotina gledatelja pobijedio Split 2:0 u 23. kolu HNL-a.

Endri Cekici, Dinamov 18-godišnji albanski veznjak, slomio je ključnu kost u dvoboju s Radotićem u 16. minuti nakon čega je za domaćina dosuđen spomenuti jedanaesterac.

Cekici je za odlično odrađene zimske pripreme, ali i zbog toga što je Dinamu ozlijeđen niz igrača, nagrađen premijernim nastupom u prvoj momčadi, ali je nakon malo vremena u igri postao nažalost već drugi igrač Dinama u godinu dana koji se teško ozlijedio na utakmici protiv Splita.

Junioru Fernandesu, koji je danas lijepim poentiranjem sinu čestitao rođendan i postavio konačan rezultat kada je Machadovu dugu loptu smirio, a zatim prebacio Zagorca, u travnju prošle godine na Parku mladeži pukla je fibula kada je Rugašević oštro startao na njega, zbog čega je Čileanac ostao bez prilike da ode na SP, a na teren se vratio nakon pola godine.

Minutu prije nego štp je Cekici stradao a Dinamo poveo, Split je propustio šokirati prvaka i lidera na njegovom terenu: Velika prilika i još veći promašaj Bellea. Splitov lakonogi Kamerunac u kontri je izletio sam pred Eduarda. Dinamov Portugalac izlijetanjem s gola plaši napadača gostiju, koji umjesto laganog poentiranja kilavo i neprecizno puca.

Splitu je to bio predznak kako će se dogoditi očekivano, odnosno da će se na Maksimiru niz utakmica bez pobjede Vulićeve momčadi nastaviti na 11, zbog čega je Split pao na šesto mjesto. Jer teško se vaditi kod Dinama, posebno jer je Vulić na gostovanju kod prvaka bio bez Roga, Rocea, Mršića, Woona, Blagojevića...

Odmah zatim Radotić je u kaznenom prostoru zaustavio Cekicija. Iako se činilo da prekršaja nije bilo, osječki sudac Batinić pokazuje na penal. Zagorac je pogodio stranu, gotovo i obranio udarac, ali Henriquez dovodi Dinamo u vodstvo. Radotiću se nije isplatilo uvjeravanje suca da nije niti pipuno suparnika, jer Cekici ipak je ozbiljno ozlijeđen prilikom pada.


Dinamo je dakle već u 33. minuti riješio utakmicu, ali je početkom nastavka Šimunović mogao pobjedu učniti još uvjerljivijom, ali je s par metara glavom poslao loptu preko gola. Do kraja je Cikalleshi dva puta zaprijetio za goste.

Plavi su na ovoj utakmici na neko vrijeme ostali bez Cekicija koji se teško ozlijedio na prvoj utakmici koju je igrao kao prvotimac, ali je zato prve minute, točnije njih 15, dobio drugi mladić kojeg se reklamira kao dragulja, 20-godišnji Armin Hodžić.

DINAMO

Eduardo; Pinto, Sigali, Šimunović, Taravel - Ademi, Machado, Cekici - Fernandes, Henriquez, Pjaca

SPLIT

Zagorac; Ibriks, Barbarić, Galović, Rugašević - Vidović, Radotić - Kvesić, Glavina, Belle - Cikalleshi

 

Pročitajte više