Dinamo pobjedom zaokružio pripreme, Jurčić: Izostanak Kovačića nadoknadit ćemo agresivnošću

Foto: Nk Dinamo

MODRI su u Čapljini upisali potpuno zasluženu pobjedu. Dinamo je protiv čvrstih i dobro organiziranih domaćina dominirao svih 90 minuta, imao nekoliko dobrih prilika i na koncu golovima Fatosa Beqiraja i Duje Čopa došao do zaslužene pobjede.

Krunoslav Jurčić poslao je na teren momčad u kombiniranom sastavu pa su se tako iza isturenog Beqiraja našli mladići Brodić i Kolar na krilima te Brozović i Husejinović u sredini. U 13. minuti izravno iz slobodnjaka zaprijetio Beqiraj, a par minuta kasnije isti igrač je bio malo prekratak na centaršut Pivarića. Aktivan je na lijevoj strani bio i mladi Kolar koji je nekoliko puta lijepo prošao, a minutu prije odmora sam udarcem završio akciju, no nije bilo veće opasnosti za domaćeg vratara.

Početkom nastavka Brozović je proigrao Husejinovića, ovaj je ušao u kazneni prostor i pucao lijevom nogom, no malo pored gola. Igrala se 72. minuta kada je Vrsaljko lijepu akciju završio preciznim centaršutom za Krstanovića, a nakon odbijanca Beqiraj je gurnuo loptu u mrežu.  Do kraja susreta u strijelce se još upisao i Duje Čop, koji je tako zaokružio ovu uvjerljivu pobjedu.

Jurčić: Zadovoljan sam obavljenim u BiH

Trener Modrih Krunoslav Jurčić bio je zadovoljan onime što je njegova momčad prikazala u Čapljini.

"Možemo biti zadovoljni kako su igrači reagirali u ovoj posljednjoj utakmici prije povratka u Zagreb i nastavka prvenstva. Iskoristili smo utakmicu kako bismo dali minutažu onim igračima koji nisu toliko igrali i bilo je dobrih faza. Proveli smo u Hercegovini šest dana, odigrali smo tri utakmice i odradili nekoliko dobrih treninga tako da ukupno gledano možemo biti zadovoljni obavljenim", rekao je Jurčić.

"Teren je bio takav kakav je bio i nije bilo lako igrati protiv čvrstih domaćina, no na kraju je naša pobjeda zaslužena. Igra? Sigurno da odlaskom Kovačića i ne igranjem Sammira igra nije bila toliko tečna, no nadoknadili smo to dodatnom agresivnošću, kao što ćemo i inače ćemo", dodao je trener Dinama.

Bećiraj:Teren je bio loš, ali mogli smo pobijediti i s većom razlikom

Zadovoljni su bili i igrači Dinama...

"Bila nam je ovo zadnja utakmica uoči povratka u Zagreb, a takve utakmice su obično najteže. Iako smo jučer imali utakmicu, dominirali smo cijelo vrijeme i mislim da smo zasluženo odnijeli pobjedu; mogla je čak biti i uvjerljivija da smo imali malo više sreće i koncentracije u završnici, ali loš teren je dosta utjecao na igru", rekao je Fatoš Bećiraj za službene stranice Dinama.

"Naravno da smo zadovoljni jer uvijek je lijepo dobiti utakmicu. Bili smo dobri, posebno ako se uzme u obzir da smo jučer popodne također imali utakmicu i to dosta napornu, a danas je teren bio težak. Ovo nam je zadnja utakmica ovdje, mislim da smo se dobro pripremili i spremni sljedeći vikend idemo u Osijek", za kraj će Duje Čop.

Pročitajte više