Dinamo potvrdio naslov pred praznim tribinama, Mamić: Mi tu ništa ne možemo, ali vjerujemo u bolja vremena!

Foto: Hina

ZORAN MAMIĆ vodio je Dinamo do naslova prvaka Hrvatske kao igrač, sportski direktor i sada kao trener. Dinamo je četiri kola prije kraja prvenstva stigao do devetog uzastopnog naslova, a na sablasno praznom Maksimiru stradao je susjed iz Novog Zagreba, Hrvatski dragovoljac (5:0).

> Nitko kao Dinamo: Modri najdugovječniji prvaci europskih nogometnih liga

> Devet godina dominacije: Dinamo pred oko tisuću gledatelja osigurao novi naslov prvaka Hrvatske!

"Čestitke momčadi na dobroj utakmici i zasluženoj pobjedi. Ostvarili smo što smo željeli: od početka smo usmjerili vodu na naš mlin i iskrene čestitke ekipi na pobjedi i naslovu prvaka", rekao je Mamić.

"Osjećaj je prekrasan. Ovo mi je deveti naslov prvaka zaredom; sve smo osvojili od 2005. kada sam se vratio u Hrvatsku. Posebno sam sretan jer sam u ovoj sezoni oba puta preuzeo momčad na drugom mjestu. Izuzetno sam ponosan i sretan zbog cijele momčadi i mojih suradnika jer su svi uložili puno truda. Ekipa je iz dana u dan sve bolja, upijaju naše ideje i to mi predstavlja veliku sreću".

"Nama je najveća pobjeda što nas igrači slušaju"

Hrvatski dragovoljac nedavno je Hajduk, ali Dinamo im nije dopustio da se Crni razigraju.


"Objasnili smo igračima kako je veliki ulog i što nam nosi pobjeda iako moram reći kako oni u zadnje vrijeme odlično upijaju naše želje što je nama kao stručnom stožeru najveća pobjeda. Oni prepoznaju da im govorimo dobro i pozitivno i onda ta simbioza pruža ovakve predstave", objasnio je Zoki.

"Želimo Kup"

Mamić je zatim upozorio svoju ekipu kako nema odmaranja u idućim kolima.

"Već nas u subotu čeka nova prvenstvena utakmica, a potom i Kup tako da nemamo pravo na krivi korak. Nismo "na šalter" da možemo tankirati, a onda u Kupu biti pravi; to tako ne ide. Svaki trening i svaku utakmicu moramo biti pravi da bismo bili na nivou protiv Rijeke jer želimo i taj trofej", tvrdi trener Modrih, a prenosi službena stranica Dinama.

Prazne tribine? "Mi tu ništa ne možemo..."

Dinamo je obranu naslova potvrdio pred oko tisuću navijača...

"Mi tu ne možemo nešto promijeniti. Na nama je dobro igrati, zabijati golove i pobjeđivati, a vjerujemo da će doći i bolja vremena. Istina, neki dan sam gledao statistiku gledanosti i vidio da je ova liga 10 druga najgledanija otkako je naše lige. Nešto ide u pozitivnom smjeru i nadam se da će se nešto u tom smjeru promijeniti i kod nas", smatra Mamić.

Pratite nas na Facebooku:

 

Pročitajte više