Dinamo u Širokom uzeo prvu pobjedu ove godine: "Perić i Brodić su veliki dobitak"

Foto: GNK Dinamo

DINAMO je u prvoj utakmici 2014. godine upisao i prvu pobjedu. Na teškom terenu Pecare "modri" su sa 1:0 svladali Široki Brijeg golom Dine Perića osam minuta prije kraja utakmice.

Zoran Mamić prvi put je vodio Dinamo kao menadžer, nakon što ga je brat unaprijedio s mjesta sportskog direktora i privremenog trenera.

"Drago mi je što smo sudjelovali u ovoj akciji i što smo po n-ti puta u Hercegovini dočekani na najljepši mogući način", rekao je Mamić nakon utakmice.

"Drago mi je da smo dobili utakmicu i da su gledatelji vidjeli jedan ozbiljan Dinamo. Isto tako bih želio istaknuti mlade igrače koji su bili zaista sjajni. Veliki dobitak za nas bili su mladi Brodić i Perić, a naravno da mi je drago što je sve prošlo bez ozljeda. Tek je tjedan dana rada iza nas, a uglavnom se radilo na fizičkoj pripremi, dizanju kapaciteta i snazi. Zadovoljan sam", dodao je.

Murić i Halilović promašivali, Perić donio pobjedu

U prvoj pripremnoj utakmici Mamić je ubacio dva najtraženija hrvatska talenta, Alena Halilovića i Roberta Murića, za koje se nagađa da bi već ove zime mogli osigurati ljetni transfer u neki od europskih klubova.

Kiša i loše vrijeme pokvarili su ugođaj uoči utakmice i otežalo igračima kontrolu lopte. Dinamovi tinejdžeri prvi su i zaprijetili domaćima na otvaranju utakmice, a u 4. minuti Murić je propustio zabiti sjajnu priliku iz kaznenog prostora. Prijetili su Čop i Halilović, ali bez preciznosti. U 40. minuti Alen je na asistenciju Rukavine pogodio i stativu.

Mamić je potpuno promijenio momčad za drugo poluvrijeme, izveo je iskusniju ekipu sa standardnim prvotimcima, ali gol odluke zabio je mladi Perić u 82. minuti. Nakon kornera Dinama, obrana Širokog izbila je loptu, Pamić ju je ubacio u sredinu, a Perić glavom zabio za 0:1.

Najemotivniji trenutak dogodio se u 11. minuti kada je dugogodišnji kapetan Širokog Brijega Dalibor Šilić i službeno završio karijeru uz snažne ovacije s tribina.

Dinamo s ovim susretom završava petodnevne pripreme u Međugorju te se Modri sutra vraćaju u Zagreb, gdje će nakon kratkog predaha otputovati na turnir u Njemačkoj te 22. siječnja nastaviti pripreme u Turskoj za nastavak proljetnog dijela sezone.
 

Dinamo I: Sandomierski - Leko, Taravel, Addy, Lima - Ademi, Pavičić, Halilović - Rukavina, Murić, Čop

Dinamo II: Mikulić - Pinto, Perić, Šimunić, Lima - Pamić, Antolić, Brodić - Fernandes, Soudani, Beqiraj

Široki Brijeg - Dinamo 0:1
 

Pročitajte više