Dinamov temelj za Ligu prvaka pauzira do kraja ljeta: Taravelu pukao ligament - operacija i šest mjeseci oporavka!

Foto: Hina

CRNE PROGNOZE o težini ozljede koju je Jeremyja Taravel zaradio na Dinamovom treningu u srijedu, obistinile su se.

"Napravili smo sve pretrage i rezultati su, nažalost, pokazali da je Jeremyju puknuo prednji križni ligament lijevog koljena" objavio je Dinamov liječnik Ivica Smodek.

Francuski stoper (26), koji je ove zime došao u Dinamo iz Lokerena uz odštetu od 1.6 milijuna eura i za novi klub odigrao samo jednu utakmicu, prošlog vikenda protiv Splita, operaciju će obaviti za nekoliko dana kada mu splasne oteklina, a oporavak od ovakve ozljede traje oko šest mjeseci.

To je veliki udarac za Dinamo, s natjecateljske, ali i s financijske strane. Naravno da mu Taravel neće previše nedostajati za potvrdu još jedne hrvatske titule ili duple krune, ali visoki i čvrsti branič doveden je da bude jedan od temelja momčadi koja na ljeto kreće po bogatu nagradu zvanu Liga prvaka.

Međutim, raskošno plaćeni stranac, koji je potpisao na četiri i pol godine, vraća se treninzima tek krajem kolovoza ili početkom rujna, pa će Dinamo morati bez njega po LP.

S obzirom da će Šimunić, ako ne ode u mirovinu, tada imati 35.5 godina, Mamići će morati uložiti dosta u rekonstrukciju obrane i lov na novi europski uspjeh.
 

Pročitajte više