Dinamova velika četvorka Bandiću: Vrijeme je da Zagrepčani vide kako Mamićev klub troši njihov novac

Foto: Hina, Index

Video: Dario Dalmacija/Index

JUČERAŠNJI maratonski monolog Zdravka Mamića i poruka kako ne namjerava raspisati izbore u klubu po načelu "jedan član - jedan glas", nisu impresionirali Bišćana, Marića, Šimića i Šokotu. Lideri inicijative "Za naš Dinamo" odbili su komentirati taj i svaki budući njegov istup.

"Dosta o Mamiću, pričajmo o onome što Dinamo stvarno je i što bio trebao biti"

"Kao što, nažalost, svi dobro znamo, Dinamova slika u javnosti temelji se i poistovjećuje s tom osobom, a mi to ne želimo. Radije pričamo o onome što Dinamo stvarno je i što bi trebao biti. Od toga da smo se u nedjelju na Jarunu družili s onima kojih na Maksimiru više nema - obitelji dinamovaca s malom djecom, do toga da od Dinama i Grada Zagreba tražimo da počnu poštovati hrvatske zakone i demokratske procese", rekao je Igor Biščan.

"Gradonačelniče, zašto se ne provodi rješenje Ministarstva sporta?"

"Od drugostupanjskog rješenja Ministarstva sporta prošla su 42 dana. To rješenje otvara put da članovi Dinama na demokratskim izborima biraju upravu kluba, a Zagrepčanima da napokon dobiju uvid u poslovanje kluba i vide kako se troši njihov novac. Sigurni smo da i gradonačelnik Zagreba zna cijeniti transparentnost i demokratsko pravo izbora s obzirom i da je sam na taj način ostvario svoje pobjede.", poručuje Četvorka prvom čovjeku metropole.

"Grad je već morao provesti rješenje. Zato nije jasno zašto se ne poštuje odluka Ministarstva i zbog čega još nije promijenjen Statut Dinama kako bi se omogućili izbori. Zbog čega se ne poštuju zakoni Hrvatske i legitimne odluke Ministarstva?"

Četvorka podsjeća kako je opstrukcija izbora u Dinamu već napravljena, jer je klub dobio dva različita rješenja, što je i prijavljeno DORH-u.

"Za Dinamo, ali ne kao Mamićev, nego kao što su Bayern i Benfica"

Pozivaju Mamićev Dinamo da konačno počne poštivati zakone na koje se tako često poziva i omogući dinamovcima i članovima kluba da na izborima biraju vodstvo kao što to rade desetine  klubova:  Bayern, HSV, Benfica, Malmo, Eintracht, Schalke...

Traže da Izvršni odbor Dinama predloži, a predsjednik kluba Barišić u najkraćem roku sazove izvanrednu Skupštinu kluba koja mora omogućiti demokratski izbor uprave kluba na čelu s novim i legalnim predsjednikom.

"Izbori kakve predlažemo bili bi jednostavni, slobodni i demokratski"

Jednostavnost je glavna odlika izbora kakve oni predlažu - glasovanjem svih za to glasovanje prijavljenih članova na Određenoj skupštini na određen dan, koja se može održati ili na stadionu ili u nekoj od zagrebačkih dvorana. Svi članovi kluba neka budu izborna skupština i prije svega izglasaju novu upravu.

"Neka takve skupštine u budućnosti budu festival radosti, skupnog identiteta i čvrstog zajedništva svih dinamovaca i članova Dinama koje će jačati klub, baš kako to rade najbolji klubovi-udruge u inozemstvu."

"Skupštine bi trebale biti festival radosti, klupskog identitea i zajedništva dinamovaca, a ne zatvorena zabava Mamića i njegovih poslušnika"

Pozivaju navijače Dinama: "Pogledajte kako su članovi Barcelone odlučivali o sudbini svoga stadiona, a uskoro su i izbori u Schalkeu. Zašto tako ne može biti u Dinamu? Zašto institucije i dalje štite obiteljski biznis u klubu koji je nekad nešto značio svojim navijačima. Građani Zagreba moraju moći imati uvid u što se troši njihov novac te kako je moguće da se njihovim novcem osigurava trrgovina igračima od čega korist imaju samo određeni pojedinci."

Pročitajte više