Dinamovi velikani konačno pokazuju muda: Marić, Šokota i Bišćan miču Mamića iz Dinama i vraćaju klub navijačima!

Foto:Gulliver Image/ Getty Images
 
"DINAMOVSKA ŠUTNJA", kada je u pitanju "ne bi se šteli mešati" igračkih i trenerskih legendi na pretvaranje narodnog u klub obitelji Mamić,  konačno je gotova.
 
Index doznaje kako "Koalicija za izbore i promjene", inicijativa poznatih igrača novije Dinamove povijesti, velikih miljenika navijača i neljubitelja Zdravka Mamića: Silvija Marića, Tome Šokote i Igora Bišćana, uz podršku Darija Šimića i nešto rezerviraniji palac gore Zvonimira Bobana, želi klub vratiti navijačima i demokratizirati ga. 
 
Poznavateljima prilika oko Dinama nije nikakva tajna da ova petorka (dodajmo im i Prosinečkog) ni do sada nije imala lijepih riječi za način na koji Mamić vlada Dinamom, kao i da su odbijali biti statisti u glumljenju da se legende vraćaju u klub (jesu, ali samo one koje Mamić učini financijski ovisnima tako što ih zaposli).
 
Ali, sve do prije par mjeseci to nisu radili otvoreno i javno i nikad nisu to napravili zajedno, udruženi u frontu ili blok, kao što će to učiniti sada. Tražit će raspisivanje izbora na kojima bi članovi birali novo vodstvo kluba, što se uostalom mora napraviti.
 
Više o svojoj incijativi, za koju je jedno od predloženih imena "Naš Dinamo", bivši poznati igrači reći će na konferenciji za medije u ponedjeljak, kada će se predstaviti javnosti.
 
Nije im cilj "rušiti Mamića kako bi preuzeli klub", jer nitko se od spomenutih igrača ne planira kandidirati za upravljačke funkcije u Dinamu, kada dođu neminovni i demokratski izbori, a ne farsične skupštine kakve se sada odvijaju na Maksimiru, nego svojim imenom i ugledom među navijačima i simpatizerima, ali i u poslovnom svijetu, u (nadaju se) skoro demokratiziran klub, žele privući velike, značajne sponzore.
 
Takve tvrtke do sada su u širokom luku zaobilazile Dinamo, jer im je od činjenice da je klub nedostižni vladar hrvatskog nogometa i stalni statist u skupinama europskih kupova, dakle atraktivan medij za oglašavanje, bitniji negativan imidž koji sa sobom nosi stigma "Mamićevog Dinama", dakle kluba koji se u javnosti poistovjećuje s primitivnim i nasilnim ispadima onoga koji ga je privatizirao.
 
Najviše zbog Mamića i njegovog stila vladavine, Dinamo je ostao i bez navijača, pa hrvatske derbije i utakmice s atraktivnim europskim protivnicima, u milijunskom gradu prati po par tisuća gledatelja.
 
Iako će ova inicijativa naići na simpatije i podršku ostalih boraca protiv Mamićeve svevlasti, kako navijača (BBB), tako i simpatizera "civila" (ZND) Dinama, igračke legende formalno se ne svrstavaju u isti red s njima, nego nude "treći put", kako bi i na taj način srušile nebuloze koje se papagajski ponavljaju iz klupskih odaja: Poslije Mamića potop i kako su svi navijači i simpatizeri koji se s njim ne slažu, huligani i reketari.

Pročitajte više