Dodig: Nisam se mogao nabrijati na Čilića

Foto; Hina

MARIN ČILIĆ u četvrtfinalu zagrebačkog ATP-a sastao se s prijateljem, susjedom i suigračem Ivanom Dodigom i odnio pobjedu. U međugorskom ogledu Čilić je imao više motiva i slavio je 7:5 6:4. Put prema naslovu mu je otvoren, u polufinalu ga čeka kvalifikant.
 
"Današnji je meč bio potpuno drugačiji nego onaj protiv Karlovića.  Marin i ja se dugo znamo, bilo je to više taktičko nadmudrivanje", prvi se na susret osvrnuo poraženi, Ivan Dodig.
 
Odmah je ponudio objašnjenje slabe izvedbe. 
 
"Na moju žalost, nisam najbolje servirao, nakon Karla mi se to zna dogoditi jer protiv njega moram promijeniti način serviranja. Nadam se da ću to popraviti ubuduće", otkrio je po rankingu prvi hrvatski reket.
 
"Generalno, zanimljiv meč", nastavio je, a na pitanje kako je motivirati se za ogled s najboljim prijateljem na Touru, poručio je: "Mi smo tu dugi niz godina, znamo se, nema razloga da se iživljavamo nekim emocijama, sigurno da je malo drugačije nego u drugim mečevima."
 
Otkrio je i otegotne okolnosti koje ovakav odnos nosi: "Bilo je teško očekivati neki spektakularan tenis. Naravno, svi igrači igraju svoj najbolji tenis kad su maksimalno nabrijani i motivirani, u ovakvim situacijama to je teže izvesti."
 
Marin Čilić je, dakako, nešto bolje raspoložen došao na press konferenciju. "Bilo je tu svega, od sjajnih udaraca do dosta loših odluka i neprisiljenih pogrešaka. Prvo je on dosta griješio, zatim se to okrenulo u prvom setu, tako je bilo i na početku drugog."
 
"Ivan je igrao dosta agresivno, no nije bilo previše ritma na njegovom servisu", nastavio je, uz zaključak kako nakon svega mora biti zadovoljan igrom i ishodom.
 
Još jednom je naglasio kako uživa igrati u Domu sportova: "Pomaže mi u mentalnoj pripremi, imam nešto u pozadini što me tjera da bolje igram. Cijeli ovaj tjedan u tim ključnim situacijama sam igrao dosta dobro. Podrška publike je zaista prednost, mada sam dvaput igrao protiv hrvatskih predstavnika, no nadam se da ću ovaj tjedan do kraja iskoristiti da dam još više od sebe, imam više vjere da napravim ono što zamislim i nadam se još jednom naslovu.
 
Sljedeći protivnik je njemački kvalifikant, 358. igrač svijeta, Bjorn Phau. "On je prošao kroz kvalifikacije pa će se stvoriti dojam da je teško kako može nešto napraviti. No znam da može odigrati sjajan tenis, dobio je i Južnija, vrlo je brz, ima sjajan bekhend, moram se ozbiljno pripremiti i ne prepustiti ništa slučaju", o sutrašnjem protivniku će Čilić.
 
"Nisam nikad niti trenirao niti se sastajao s njim, no Goran je rekao da je igrao s njim 2000., dat će mi par savjeta, a uz dobru igru trebao bi proći.", za kraj će 37. reket svijeta.

Pročitajte više