Đoković čestitao hrvatskoj tenisačici: Vekić 65. igračica svijeta nakon trijumfa u Kuala Lumpuru

Foto: Guliver Image/Getty Images

DONNA VEKIĆ sa samo 17 godina je u trećem WTA finalu osvojila prvi turnir u karijeri, pobjedom nad prvom nositeljicom Dominikom Cibulkovom (5:7, 7:5, 7:6).

Nakon što je u 2012. u finalu Taškenta poražena od Irine-Camelie Begu, a prošle godine u zadnjem meču Birminghama od Daniele Hantuchove, Vekić je do naslova na turniru nagradnog fonda 250 tisuća dolara, došla protiv Slovakinje koja je 10. na WTA ljestvici.

Osječanka, jedna od najtalentiranijih tenisačica svijeta, u glavnom gradu Malezije itekako je pokazala kako zna igrati pod pritiskom: Pobjeda u finalu bila je čak četvrti meč na turniru, u kojem je zaostatak 0:1 u setovima preokrenula u trijumf.

Uz to, još jedan veliki pokazatelj kako je do prvog WTA naslova došla ne samo zasluženo, nego i na najteži način je što je u polufinalu pobijedila drugu (Shuai Zhang), a u finalu prvu nositeljicu Cibulkovu. Bio je to njen drugi susret sa Slovakinjom, koja ju je nedavno u Indian Wellsu uvjerljivo pobijedila 6:3, 6:2. Vekić je u Kuala Lumpur došla kao 95. igračica svijeta, a očekuje se da joj ukupna pobjeda tamo donese napredak od 30-ak mjesta!

Vekić: Jako naporan meč

"Bio je ovo stvarno naporan meč, ona je odigrala odlično. Kada sam servirala za meč na 5:2, ona je počela igrati još bolji tenis, ali uspjela sam na kraju u tie-breaku dobiti", rekla je hrvatska tenisačica nakon meča.

"Bio je ovo dosta naporan turnir, igrala sam pet teških mečeva tako da ću se sad dobro odmoriti. Vraćam se kući na par dana, prvo u Osijek, a onda ćemo dalje vidjeti", dodala je.

Đoković čestitao Donni Vekić

Nakon prvog naslova Donni stižu čestitke sa svih strana, a s Twittera izdvajamo one Đorđe Đokovića, Novakovog brata te Karlovića i Petrića, na koje je Vekić u kratkom roku odgovorila sa hvala.

65. mjesto svijeta: Vekić od ponedjeljka najbolje rangirana hrvatska tenisačica

Dodajmo kako je u ponedjeljak izašla nova WTA ljestvica, a Donna Vekić postala najbolje rangirana hrvatska tenisačica. Mlada Osječanka na WTA ljestvici je napredovala za 30 mjesta i sada je 65. igračica svijeta.

Ajla Tomljanović je pala za osam mjesta i sada je 80., a među prvih sto igračica je i Mirjana Lučić-Baroni (98.). Među prvih 10 nije bilo promjena. Ljestvicu i dalje predvodi Amerikanka Serena Williams ispred Kineskinje Li Na.

 

Pročitajte više