Đoković traži pravdu: Čilić je izgubio pet mjeseci života! Tko je odgovoran?

Foto: Guliver Images/Getty Images

NOVAK ĐOKOVIĆ otvorio je dušu nakon pobjede nad Rogerom Federerom u prvom kolu Mastersa u Londonu. Srpski tenisač zabrinuto je prokomentirao sudbinu prvog hrvatskog reketa Marina Čilića, kojeg je ITF optužio za uzimanje dopinga, a na kraju se ispostavilo da Čilić s time nije imao veze.

"Pratim sve što se događa", započeo je Đoković.

"Pričao sam s Marinom prošli tjedan. Rekao mi je da se ispostavilo kako mu nisu pronašli nikakvu zabranjenu supstancu", nastavio je Nole.

"I, što sada? Tko će snositi odgovornost, tko je kriv što je dečko izgubio četiri, pet mjeseci života!? Pet mjeseci života, ATP bodova, novca...To je njegov život, njegov posao, pitam vas tko će odgovarati? Tko zna koga sutra čeka ista stvar", zabrinuto je komentirao Đoković.

Đoković se osvrnuo i na jednogodišnju suspenziju Viktora Troickog.

"Viktor mi je dobar prijatelj, znamo se od osme godine. On nikada nije bio pozitivan na bilo koju zabranjenu supstancu. Tog dana kada se trebao testirati bilo mu je loše i zamolio je liječnicu da krv da sljedećeg dana. Ona je rekla da samo treba napisati izvještaj i da će sve biti u redu. Na kraju se ispostavilo da zbog njenog nemara i neprofesionalizma on bude isključen s ATP tura na godinu dana", rekao je Đoković.

"Čilić je bio u sličnoj situaciji. Poslije ovoga ja u njih, njihovu proceduru i njihove propise nemam ni najmanje povjerenja".

Čilić: Očekujem ispriku ITF-a!

Podsjećamo, Čilić je jučer na novinskoj konferenciji zatražio ispriku od ITF-a, jer se ispostavilo da nikada nije postojao pozitivan nalaz na doping. ITF je Čilića kaznio s devet mjeseci zabrane nastupa, a kasnije je Arbitražni sud za sport (CAS) tu kaznu smanjio je na četiri mjeseca, odnosno prvi hratski reket mogao se mirno vratiti tenisu.

Goran Ivanišević jučer je izrazio sumnju da su odvjetnici ITF-a namjerno htjeli uništiti Čilićevu karijeru.

 

Pročitajte više