Đorđević o svađi s Draženom: Umalo smo se potukli, prijetio mi je da nikad neću zaigrati za Jugoslaviju

Foto: Hina

SAŠA ĐORĐEVIĆ, izbornik košarkaške reprezentacije Srbije, prisjetio se svog sukoba s Draženom Petrovićem iz igračkih dana.

Sukob se dogodio 1988. godine nakon utakmice Draženove Cibone i Sašinog Partizana, prije Europskog prvenstva na kojem je Jugoslavija pregazila sve suparnike.

"Vikao je na mene i govorio da nikada neću igrati za reprezentaciju. Bio je ljut što je utakmicu završio na klupi s pet prekršaja, iako je Cibona pobijedila. Nakon utakmice igrači su se rukovali, a meni je Dražen prišao i počeo vikati. Urlao je da nikada neću igrati za reprezentaciju, a ja sam mu počeo psovati. Skoro smo se potukli", otkriva Đorđević u razgovoru za L`Equipe.

"Nedugo nakon tog okršaja izbornik Duda Ivković je objavio popis i mene zaista nije bilo na njemu. Čak imam članak iz novina gdje je tri dana ranije Ivković rekao da sam ja najbolji razigravač reprezentacije, a onda me nije pozvao."

"Je li postojao Draženov pritisak na Ivkovića? To nikad neću saznati, ali želim vjerovati da ga nije bilo."

"Dva sata sam plakao nakon što je Dražen poginuo"

Nedavno je Đorđević, koji je na poziciji srpskog izbornika naslijedio upravo Ivkovića, rekao da se jako loše osjećao nakon Draženove smrti 1993. godine.

"Jako loše mi je bilo. Dva sata sam plakao bez obzira na veliko rivalstvo s njim. Dražen je sigurno jedan od tri najbolja košarkaša svih vremena s ovih prostora."

Pročitajte više